Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Gun jezelf wat tijd!

Doordat kersverse mama´s veel aandacht schenken aan die nieuwe spruit kan het gebeuren dat ze zichzelf teveel op de achtergrond schuiven. Het is echter ook heel belangrijk om tijd voor jezelf te nemen en tijd met je partner door te brengen.

Tips en tricks voor die nieuwe spruit

Voor vele koppels gaat bij de geboorte van hun kindje een langverwachte wens in vervulling, maar met de komst van het nieuwe gezinslid moet men echter het uitgavenpatroon aanpassen. Voeding, kleertjes of meubilair: het kost allemaal geld. Maar er zijn allerlei tips om de vaste kosten binnen de perken te houden. Wie zijn geld namelijk goed beheert, zorgt er voor dat er ook geld overblijft voor leuke dingen, zoals bv. een leuk uitje of om samen iets gezellig te gaan eten. Een eerste tip is om energie te besparen. Spring daarom zo zuinig mogelijk met de wasmachine en de droger om, ook al stapelt de voorraad slabbetjes en beddengoed zich alleen maar op.

Ook het tijdig uitschakelen van lichten en andere apparaten zoals computer of oplader kan een heuse besparing opleveren. Verder is het ook aangeraden om de uitgaven voor je baby, zoals bv. de hele babyuitzet en de bijkomende verzekeringen, goed te beheren. Ook milieuvriendelijker autorijden door bv. te carpoolen of een zuinige auto te kopen, spaart geld en ook het milieu. Daarnaast kan men tegenwoordig ook voldoende kleding online kopen, het is goedkoper en tegelijk ook heel praktisch! Er zijn dus talloze mogelijkheden om zuinig met je gezinsfinanciën om te springen.

Tijd voor jezelf Doordat kersverse mama´s veel aandacht schenken aan die nieuwe spruit kan het gebeuren dat ze zichzelf teveel op de achtergrond schuiven. Het is echter ook heel belangrijk om tijd voor jezelf te nemen en tijd met je partner door te brengen. Geregeld een leuke outfit kopen, zoals bv. mooie blouses, leuke damesbroeken of een paar enkellaarsjes voor een avondje uit geeft je al veel minder het gevoel "opgebrand” te zijn.

Schakel thuis een wellnessavondje in als de kinderen slapen of breng eens een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste om jezelf helemaal te laten verwennen. Men kan ook geregeld met een vriendin afspreken om samen voor de buis te hangen of om een namiddagje te shoppen. Gun jezelf wat tijd!

10 jaar geleden

Tot nu toe hier nog geen enkel probleem ondervonden qua financiën. Gelukkig hebben we al enkele keren de tijd gehad om als gezin en als man en vrouw wat leuks te gaan doen. En ook niet duur! Het is bij ons al meerdere malen voor gekomen dat we ergens zijn gaan lunchen of dineren. We zijn zelfs al een paar keer wezen stappen (90's party, good old memories) dankzij een lieve opa en oma als logeeradres. Maar ook een dagje kinderboerderij, zwemmen of overdekte speeltuin is al voorgekomen. Het is een kwestie van goed om je heen kijken en je vindt zoveel leuke (vrij goedkope) dingen om te doen. En voor mama, zelfs het aanschaffen van een nieuwe shampoo was voor mij een plezier...dankzij het geweldige resultaat :D.