Snap
  • Mama
  • #tweedekindje
  • #welofniet

Groot of klein gezin?!

En andere mama van misschien wel of toch maar geen tweede kindje, vragen
5 jaar geleden

Ja hoor, heel herkenbaar! Mama van zoon bijna 4 en dochter net 2. Weet je nog toen je zwanger was van je dochter, toen wist je ook niet wat er bij voor te stellen en hoe je het allemaal moest gaan doen. Dat is bij de 2e net zo! Maar is het zover dan doe je het gewoon. En idd soms is t grote chaos, moe ben je altijd maar je hart opent zich en wordt gewoon weer een beetje groter met een nieuw kindje erbij. Praktisch moet soms het ene kind even wachten en soms het andere. Dat leren ze snel genoeg. Neem t baby'tje gewoon overal mee naar toe en dat kindje weet niet beter en dan kun je prima gaan zwemmen. Oudste kurkjes aan hier en jongste in een swimtrainer. Omkleden oudste even wachten in een warme poncho. Je vindt vanzelf een ritme en handigheidjes die werken voor jullie. En dan is er nog school, waardoor je tijd hebt om ook lekker 1 op 1 met de jongste te zijn! Wil je graag, dan zeker doen, t is zwaar, maar prachtig om broer en zus samen te zien. Succes met wikken en wegen?

5 jaar geleden

Luister naar jullie gevoel. Willen jullie een tweede, ga er dan voor. Doe het niet voor je kind, want het is niet altijd leuk een broertje of zusje. Je moet je aandacht verdelen, je zwembadprobleem is opgelost in de grote kleedkamer en een box ? Ie staan er ook meestal. Je groeit erin en ik hou evenveel van mijn tweede kind als van mijn eerste en daar doe ik ook alles voor. Ik heb 2 pittige kinderen, maar daar ben ik ook wel een moeder na. Ik denk altijd maar, je krijgt op je pad wat je aankan. Luister voornamelijk naar je gevoel, en laat dingen los. Niks is perfect.

5 jaar geleden

Ik herken je gevoelens, ik had dat ook. Maar uiteindelijk is alles goed gekomen. Ik heb het op me af laten komen. Ik hou van alle 2 net zo veel. Wat Lydia al zegt, het zelfde portie liefde. Ik zou zeggen, luister naar je gevoel. Hebben jullie een wens voor een 2e? Go with the flow ;) er is niks goed of fout aan jou keuze.

5 jaar geleden

Dank je wel! Ik herinner me dat toen ik zwanger was van mijn tweede kindje en hoorde dat het een jongetje was, ik straalde van geluk en verliefdheid. Mijn man en ik liepen hand in hand het ziekenhuis uit en ik zei, we krijgen een zoon! Dat gevoel heb ik altijd gehouden en vertel ik hem regelmatig. Ik was zo verliefd en onze dochter was ook zo blij. Dat gebeurde eigenlijk elke keer als ik zwanger was. Dus ik WEET dat je daar niet bang voor hoeft te wezen. Het gebeurd vanzelf! Liefde is zo’n bijzonder iets joh!