Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Gooien jullie veel voedsel weg?

Net las ik dat ondanks de crisis steeds meer voedsel in de vuilnisbak wordt gegooid. Heel erg zonde natuurlijk. Ikzelf probeer er wel echt op te letten, al heb ik het idee dat je het nooit helemaal kunt voorkomen. Gooien jullie veel voedsel weg?

10 jaar geleden

Dat sommige mensen alles maar gewoon weggooien, vind ik ook heel erg!

10 jaar geleden

Zo min mogelijk en eigenlijk gooi ik alleen wel eens een restje eten weg wat de kinderen niet hebben opgegeten, simpelweg omdat daar vaak te veel zooi (kwijl, snot e.d.) in zit om te kunnen bewaren. Maar restjes die nog in de pan zitten bewaar ik. De volgende dag kunnen die gewoon in een kliekje. En van sommige gerechten maak ik expres te veel zodat ik de helft kan invriezen, scheelt weer een keer koken (tijd is ook kostbaar). Niet alleen voedsel trouwens, als er iets stuk is, dan proberen wij het ook eerst te repareren voordat we het weggooien en er een nieuw iets moet komen. Ik kan het echt niet uitstaan dat sommige mensen zo achteloos voedsel en spullen weggooien, terwijl aan de andere kant er mensen zijn die bij de Voedselbank moeten aankloppen voor voedsel.

10 jaar geleden

De meiden laten meestal best wel wat liggen. Misschien toch een idee om voortaan minder op te scheppen of een hond te kopen...hi,hi...

10 jaar geleden

nee, ik gooi nooit iets weg. Het gaat op of het gaat de koelkast of vriezer in. Vaak eet ik dat dan als lunch de volgende dag of ik bewaar het in de vriezer voor als ik een keer een avondje alleen ben met de mijn zoontje ofzo.