Snap
  • Mama
  • verloskundige
  • mamablog
  • babyglimpse
  • jacquelinesteenbeek
  • juliaboerrigter

Gonnie en Gijsje

Kinderen en speelgoed! Kinderen komen tegenwoordig om van het speelgoed. Je kan het duurste en grootste speelgoed voor ze kopen, maar vaak spelen ze met het meest eenvoudige! Zo is mijn dochter dus helemaal weg van boekjes. Het liefste met zoveel mogelijk kleuren en diertjes.

Toen aan mij werd gevraagd of ik het boekje van Gonnie & vriendjes wilde reviewen, was het voor mij dus geen optie om nee te zeggen! haha Een nieuw boek voor Julia. Wat was ze blij toen dit grote boek op de deurmat verscheen.

Iedere dag plannen wij een momentje van voorlezen in. Alle boekjes worden dan tevoorschijn gehaald. Maar sinds wij het boek: De wereld van Gonnie & vriendjes hebben mogen ontvangen is dit haar favoriete boek. Binnen 1 week kan ik het boek al dromen, zo vaak hebben wij hem inmiddels al gelezen. Naast dat ik het heerlijk vind om met Julia een momentje van rust te creëren door een boekje te lezen, vind ik het ook ontzettend leerzaam voor haar. Met name dit boek uitgegeven door Gottmer. Alle kindjes worden onwijs leuk meegenomen in de fantasiewereld van deze kleine eendjes en hun vriendjes. Dit boek heeft mij erg positief verrast door heel veel facetten op een leuke, leerzame manier te tekenen. Julia kent inmiddels alle dieren, maar ze vindt het ontzettend leuk om deze dieren zelf te benoemen en aan te wijzen in het boek EN natuurlijk samen de geluiden van deze dieren na te doen! Doordat het een groot aanwijsboek is, kun je juist heel interactief met je kind bezig zijn. Ik vind dit juist leuk omdat je dan de aandacht beter kunt vasthouden. Ook zorgt dit voor veel en soms hilarische input van mijn dochter!

Ik vraag mij af of Dean ook zo’n boeken freak gaat worden. Tot nu toe heeft hij geen keus. Hij moet de verhalen van Julia aanhoren over Gonnie & de vriendjes. Maar zo te zien vindt ook hij het boek een groot succes!

Op welke manier leer jij je kind het liefste verschillende woorden aan? Houdt jouw kind ook zo van lezen? Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen! Schroom niet om het met mij te delen via mijn account: @Jacquelinesteenbeek

Ik zou zeggen, veel lees- en aanwijsplezier!

Liefs,

Jacqueline

Mama van Julia & Dean, Verloskundige en eigenaresse van Baby Glimpse (@babyglimpse.nl)