Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Goeie voornemens 2017

Op deze dag begin januari ga ik het hebben over voornemens voor dit jaar. Wat ze voor mij betekenen, hoe ik ze waar ga maken

Ook ik heb goede voornemens. Niet zoals de meeste mensen, bijvoorbeeld meer sporten, dat 3 weken volhouden en in mei vergeten zijn. Goede voornemens voor 2017 gelden voor 2017, dus in oktober even hard als in januari. Dat is dus het eerste verschil, ik maak een voornemen voor iets dat ik bereikt wil hebben eind 2017, zeg maar op 28 december. Dat geeft mij royaal de tijd. Tijd om het te halen, tijd om ermee te oefenen.

Wat zijn mijn doelen waaraan ik komend jaar wil werken? Ook wel mijn goede voornemens genoemd?

  • Meer tijd nemen voor mezelf. Zodat ik volgend jaar niet midden in de nacht mijn zorgverzekering hoef uit te zoeken, maar ook om lekker met een kop thee en een breiwerk te zitten. Even alleen maar met mezelf zijn, niet moeder zijn, niet poetsvrouw, niet werknemer, maar even alleen maar zijn. 
  • Meer tijd nemen voor leuke dingen met mijn dochter. Vaker samen koekjes bakken, naar de dierentuin, door de bladeren rennen in het bos, of gewoon achter elkaar aan rondjes rennen door het huis.
  • Naar de kapper gaan laatste keer was in de zwangerschap van mijn dochter, in februari wordt ze 2, dus het wordt tijd!
  • Mijn dochter nog meer zelf laten doen. Hiermee zijn we vandaag begonnen, proberen zelf haar kleren aan te laten trekken, dat gaat verrassend beter dan ik dacht! Maar ook eigen brood smeren, meer zelf doen, ook daarvoor komt ze in de leeftijd.

Dan is er nog een doel om te verhuizen. Weg uit de flat en naar een huis met tuin. Dat is nog van veel afhankelijk, vooral van het vrijkomen van huurwoningen binnen de gemeente. Ik heb goede hoop, al ben ik nog niet actief bezig met het realiseren van dit doel.

Ik denk dat elk goed voornemen dit jaar moet gaan lukken. Hoe zit het met jouw voornemens?

7 jaar geleden

O dat is heftig. Lijkt me heel zwaar om alleen kinderen groot te brengen. Respect voor jou!

7 jaar geleden

Succes met je voornemens voor dit jaar, helaas kan ik je geen voornemens vertellen, want die heb ik nl niet. Vanaf dat mijn lief is overleden ben ik gestopt met plannen maken, ik doe mijn ding, heb mijn kids grootgebracht en zie verder wel wat er gebeurd xxx