Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Goedweermoeder

Na op google het even gecontroleerd te hebben lijkt de term goedweermoeder nog niet te bestaan.
Laat ik dan uitleggen wat ik ermee bedoel.

De goedweermoeder is de mama die geniet van haar kind als het vrolijk is en blij maar die het moederen niet leuk vindt als het huilt, chagrijnig is, sikkeneurig of gewoonweg teveel energie kost.

Ik denk dat iedereen af en toe wel even een goedweermoeder is.
Toch heb ik de laatste tijd vaker het idee dat ik mezelf liever weer een centrale positie in mijn leven geef. Nu heeft mijn kind die positie uiteraard.
Maar wat zou ik het heerlijk vinden als ik niet altijd maar hoef te denken aan mijn kind.

Om deze reden kan ik het ook heerlijk vinden om te werken. Dan hoef ik even niet te luisteren naar gehuil of driftbuien te negeren (want ondanks mijn vorige blog over babygebaren heeft mijn kleine mannetje die uiteraard wel af en toe). 
Het lijkt soms alsof ik een kort lontje heb, weinig geduld. De ene dag gaat het beter dan de andere en op de slechte dagen voel ik mij weer een goedweermoeder.

Mijn zoontje slaat dan zijn weerhaakjes in mijn lijf en zuigt alle energie eruit. 

Is het dan slecht om me zo te voelen of is het een natuurlijk iets? Ik ben dan wel moeder maar ik ben toch meer dan dat?
Ik voel me schuldig als ik niet wil spelen met mijn kind omdat ik iets voor mezelf wil of moet doen. 

Ik heb veel respect voor fulltime mama's. Werk is voor mij een vorm van ontspanning. Wat moet het moeilijk zijn om meerdere kinderen tegelijk te verzorgen.

Herkennen andere mama's zich in mijn omschrijving van goedweermoeder? Hoe gaan jullie daarmee om en hoe maken jullie tijd vrij voor jullie hobby's, werk of huishoudelijke taken? 

10 jaar geleden

Ik herken mezelf deels in jou verhaal.... Ik werk parttime en vind het heerlijk om dan bezig te zijn met mijn eigen ding in plaats van poepluiers en het waarschuwen van mijn kleine man. Aan de andere kant ben ik ook heel blij dat ik de overige dagen met hem kan doorbrenegn heerlijk samen spelen en hem vertroetelen alleen doe ik dat niet de hele dag door. Ik laat hem ook alleen spelen op de grond of in zijn box juist om te leren dat mama ook wel eens andere dingen heeft te doen. En naar mijn idee vind hij dat zelf ook wel prettig. Je zal een weg moeten vinden in wat jezelf prettig vind en wat je kindje prettig vind!! Succes en neem inderdaad af en toe even tijd voor jezelf.

10 jaar geleden

Hier geen herkenning in hoe jij het neerzet, maar wilde wl even vertellen dat wij onze dochter vanaf start ook gewoon een tijdje op een dag zelf laten spelen en aanmodderen. Ze moet namelijk ook leren om zelf zich bezig te houden, uiteraard bieden we dan wel speelgoed/kleurpotloden of wat anders aan maar dangaat ze gewoon dr eigen ding doen terwijl ik dan ook wat kan doen. Zo lezen we wel eens samen alleen een boekje (zij een kinderboekje en ik mn eigen boek)

10 jaar geleden

Oh ja héél herkenbaar. Ik ben geen moeder die liefjes door de knieën gaat bij de "zoveelste" driftbui en die altijd geïnteresseerd is in mededelingen zoals "mama kijk, ik sta op één been" gevolgd door " kijk mama, nu sta ik op mijn andere been". Ik zie mijzelf wel als een fulltime mama, aangezien ik gastouder ben en thuis werk en dus àltijd bij mijn (en andersmans-) kinderen ben. Soms heerlijk, en soms lijkt het me heerlijk om de boel de boel te kunnen laten en de deur letterlijk achter me dicht te trekken. Helaas heb ik nog geen tips, vrije tijd is mij onbekend, en als hobby niet hetzelfde betekent als 'voor de zoveelste keer iemand billen afvegen' dan heb ik ook geen hobby's. Al hoewel... af en toe als de kinderen op bed liggen ga ik nog wel eens fietsen op mijn grote vriend-de hometrainer (speedbike). Even een uurtje rust... voor de geest althans...