Snap
  • Mama
  • overlijden
  • verdrietig
  • Verlies
  • Stiefpapa

Goede reis ouwe man

Je zal gemist worden

Daar ging je, de man die (los van jouw ongezonde levensstijl) 150 leek te worden, ondanks dat je al vele levens lijkt te hebben geleefd. 

Hoe ontzettend jammer dat je de afgelopen jaren geen onderdeel meer van mijn leven was, dat je nooit mijn kinderen hebt mogen meemaken. Ik weet zeker dat mijn jongens dol op je zouden zijn geweest als hun opa.  En je nuchtere blik op het leven en je gigantische hoeveelheid levenservaring zou mij zeker geholpen hebben bij de opvoeding(relativeren was je een ster in) . Helaas heb ik het moeten doen met herinneringen, en zal dat ook niet meer kunnen veranderen. 

Als klein meisje was ik al hartstikke dol op je, en ik weet nog goed hoe ik mijn best deed om jou en mijn moeder naar elkaar toe te schuiven nadat mijn ouders gescheiden waren. Niet wetende dat dit precies was wat jullie zelf ook al helemaal voor je zagen. 

Ik heb jullie heel wat jaartjes samen gelukkig zien zijn, helaas kwam dat op een eind toen ik voor mijn eigen gezondheid moest kiezen en die van mijn gezin. Maar nog steeds mis ik soms jouw vrolijke bulderende lach, soms hoor ik nog je bijdehandte opmerkingen in mijn hoofd. 

We hebben ontzettend gelachen samen, we hebben goede gesprekken gehad, je vertelde verhalen over vroeger, je wist overal wel wat op te zeggen. Ik omschreef jou altijd als een rasechte Amsterdammer met het hart op je tong. Een filter had je niet, en daardoor was je heerlijk direct. Je was een flinke aanwezigheid, die bij sommige mensen ook echt wel even moest bezinken, maar dat grote hart van jou won iedereen voor zich. 

Voor jou is vorige week het doek dicht gegaan, je was op en zelfs blij dat je mocht gaan en klaar was met vechten. Ik ben ontzettend blij dat ik je voor die tijd nog heb kunnen spreken, dat we nog afscheid van elkaar hebben kunnen nemen. 

Je was een prachtig mens, je hebt het leven van onnoemelijk veel mensen mooier gemaakt met je warmte, je liefde en je humor. En nu mag je daarboven mee gaan kijken met alle anderen die jou al voor zijn gegaan. 

Een goede reis ouwe man, ik ga je missen!