Snap
  • Mama
  • Moedermaffia
  • goedbedoeld
  • goedbedoeldeadviezen
  • Irritant

“Goed bedoelde” adviezen grrrr...

De titel zegt het al. Al die goed bedoelde adviezen die af en toe je strot uitkomen

Daar is je kindje dan, in de zevende hemel en waar je al die maanden op wacht. Maar dan komt het. De goed bedoelde adviezen.

Hoe goed bedoeld ze ook zijn. Ik vind het maar erg irriterend. We weten allemaal er geen boek is “hoe moet ik een kind opvoeden”. En we weten allemaal dat het af en toe best pittig kan zijn en je af en toe aan jezelf twijfelt of je het wel goed doet. Is mijn kindje, te dun? Groeit het wel goed genoeg? En voornamelijk als het huilt is het af en toe een raadsel en moet je er maar uit zien te komen wat je kindje wilt.

Maar al die goed bedoelde adviezen ben ik erg beu aan het worden. Mijn dochter is zelf nu bijna 9 maanden oud en heb al heel wat “adviezen” aangehoord. En wat doe ik ermee? HELEMAAL NIKS!!!

Ik weet zelf wel hoe ik mijn kindje wil opvoeden en wat goed en niet goed is. 

Om maar niet te spreken over de moedermaffia op voornamelijk het internet. 

Andere mensen weten het altijd beter en denken je daarom de beste adviezen te kunnen geven. 

Het ene 👂 in en het andere 👂 er gewoon weer uit.

Leven en laten leven! 

Wat is jullie gekste, raarste “ goed bedoelde adviezen” die je ooit hebt gekregen? Laat het beneden in de reacties even weten.

4 jaar geleden

Consultatiebureau. " eet uw zoon goed" ja hoor ieder ochtend een eierkoek 😁 " Een eierkoek is voor op zondag" huh. Nou ik bepaal zelf wanneer en hoeveel eierkoeken wij eten ja. " nou ow, ehhh wij eten dat alleen op zondag" nou en wij iedere dag. Nooit meer ongevraagd haar mening gekregen 😂 En bij andere altijd gezegd, jij doet het op jouw manier, dat is jouw kans geweest en ik doe het op de mijne 😂 Ben het ook niet met iedere opvoeding eens, maar als het kind er vrolijk uit ziet wie ben ik dan om tegen ze te zeggen dat ze het anders moeten doen. Ik denk er het mijne van en ga door met mij. Gezin. Bij mij is de oudste al weer 11 en de jongste 9.