Snap
  • Mama
  • nieuw
  • voorstellen
  • blogger
  • levensverhaal

Glitterpennen, een spa-ritueel en de baby (aka liefde van mijn leven)die ik nooit had verwacht

Een voorstelpost om mee te beginnen

Mijn allereerste post op Mamaplaats! Het leek me wel zo leuk om te beginnen met een voorstelronde, zodat jullie een beetje weten met wie je te maken hebt. Wel zo prettig, toch? :-) Nou, hallo, aangenaam. Ik ben Saskia, mama van Noortje en vriendin van Jaap. Ik ben een chaoot en een perfectionist (dat gaat dus best lekker samen) en ben wat lang van stof. Zo, ben je in ieder geval een beetje voorbereid.

Levensverhaal

Mijn hele leven heb ik al geschreven. Met een potlood, of juist honderd verschillende kleuren gelpennen, bij voorkeur met heel veel glitters. Ergens in het huis van mijn ouders moet nog een geel blaadje liggen waarop een verhaal staat over de dodo. Met die felbegeerde glitterpennen, ja. En heel veel dodo stickers, die ik dan weer uit de Panda of iets dergelijks had gehaald. Een waar kunstwerk had ik ervan gemaakt. Het was dan ook niet vreemd dat ik jaren later naar de kunstacademie ging. Oké, niet voor een maakopleiding (mijn ouders vonden mijn dodo kunstwerk vast heel mooi, maar kunst maken was helaas toch niet echt een talent - mijn ouders zullen wel een beetje bevooroordeeld zijn geweest), maar voor een management opleiding. Kunst & Economie, richting Art & Media Management. Een hele mond vol. In eerste instantie wilde ik mode journalist worden, maar later ging mijn interesse meer naar de radio. Via productie- en redactiewerk kwam ik bij marketing terecht. Uiteindelijk vond ik een baan bij Keytoe, het leukste bureau van Nederland. Daar werd ik de allereerste content marketeer en ging ik me vooral bezig houden met - jawel - het schrijven van teksten. Het cirkeltje was rond.

Mensen die mij kennen weten dat ik in de tussentijd altijd heb geblogd. Vroeger hield ik al veel van mode en vertelde ik mensen op Hyves en later Facebook graag alles over de nieuwste collecties, de laatste weetjes uit modeland of mijn nieuwste aanwinsten. Een vriendinnetje van de basisschool had al een modeblog en raadde mij na het zoveelste verhaal op Facebook aan om ook een blog te starten. Former Parades werd geboren. Mijn allereerste outfit posts zijn om te gieren, maar ik vond het heerlijk om te doen.

Na Former Parades (een simpele blogspot blog) vond ik het tijd voor een volgende, professionelere stap. SASHIONBLOG.com werd geboren. Mijn tweede online dagboek, wat weer met name over mode ging (was te verwachten met zo’n naam natuurlijk), maar waar ik over steeds meer onderwerpen schreef. Een lifestyle blog, zou je kunnen zeggen. Ik hield mijn blog een lange tijd aan, maar deed steeds meer met Instagram. Toen ik mijn baan bij Keytoe kreeg, stierf mijn blog een stille dood. Ik downloadde alle posts voor mijn eigen archief en dat was het dan. Ik kon mijn schrijf-ei kwijt in mijn werk en ik had het eigenlijk wel prima naar mijn zin, zo zonder blog.

MAND - ff to the point nu

Want waarom dan toch een blog via Mamaplaats? Nou, dat zit zo. Eind 2018 raakte ik zwanger. Daar kwam ik in februari 2019 achter. In augustus 2019 ging ik met zwangerschapsverlof. Heerlijk genieten. Uitslapen. Het nemen van een douche wat een half spa-ritueel werd. Vooral heel weinig doen. Voorbereiden op de bevalling - voor zover mogelijk. En toen was Noortje daar. Een heerlijke baby, de liefde van mijn leven. Een baby die ik nooit had verwacht te mogen hebben. Mijn hormonen vierden feest. Ik wilde een uitlaatklep en schreef steeds langere verhalen bij mijn posts op Instagram. Ik miste het schrijven. Nou, one thing led to another en plots was daar dan mijn Mamaplaats blog. Na al die jaren.

Wat kun je verwachten?

Eigenlijk kun je van alles verwachten, maar ook weer helemaal niets. Ik schrijf namelijk vooral voor mezelf en schrijf over dingen waar ik op dat moment behoefte aan heb. Dat kan dan dus te maken hebben met zwangerschap, met een bevalling, met hormonen, met verdriet en met liefde, maar ook met dingen als mode. Want ja, je kunt het modepopje wel uit de… Wacht, nee, dat is geen spreekwoord. Nou ja, waar het om gaat is: laat je verrassen, zoals ik mijzelf ook heb laten verrassen door mijn account op Mamaplaats ;-).

Doei!