Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Girlpower op de Startersdag van de Kamer van Koophandel

De meest gemotiveerde verhalen te vertellen over hoe ver ze zijn met de voorbereiding van hun ophanden zijnde bedrijf. Girlpower noem ik dat!

Dat raakt mij. Jonge moeders die met kind, buggy en allerhande bijkomende kinderspulletjes alles trotseren en toch op de Startersdag van de Kamer van Koophandel verschijnen. Om daar zelfs nog de meest gemotiveerde en enthousiasmerende verhalen te vertellen over hoe ver ze al zijn met de voorbereiding van hun ophanden zijnde bedrijf. Girlpower noem ik dat! Stoer, lef hebben en lak hebben aan de blikken van ‘mmm, die heeft een kind mee…..als ik er maar geen last van heb’.

Mamakwaliteiten Soms denk ik juist dat je als moeder over meer kwaliteiten beschikt dan voor je moederschap. In de praktijk van het moederschap MOET je vaak ook anders acteren en reageren dan je normaal gewend was te doen. Aanpassen is belangrijk maar mag zeker niet de overhand hebben. Hoe schakel je daartussen? Dat vraagt zeker discipline!

Kamer van Koophandel Startersdag Voor de Startersdag van de Kamer van Koophandel in Apeldoorn was ik uitgenodigd om met een standje aanwezig te zijn om ondernemers in spé van praktijkervaring te voorzien. Ik was meteen enthousiast en wilde graag aanwezig zijn. Ook werd ik van te voren geïnterviewd  en gefilmd en tijdens een sessie voor starters werden onder andere mijn tips & trics vertoond.

Honger naar praktijkervaring En daar kwam echt letterlijk de stormloop op mijn standje. Mensen stonden in de rij om met me te praten, discussiëren over ondernemerschap, marktonderzoek, het schrijven van een ondernemingsplan. Mensen willen gewoon praktische antwoorden. Tools in handen waar ze direct mee aan de slag kunnen. En die heb ik ze gegeven. Heerlijk om mensen zo gretig informatie in te zien zuigen zoals een spons water opneemt. DAT geeft echt voldoening. Mensen te helpen om juist dat ene duwtje in de rug te geven die ze nog nodig hebben.

Duwtje in de rug ‘Ik ga ervoor hoor’ zegt die jonge moeder die op weg naar de uitgang nog even langs m’n standje komt. Buggy in de hand, kind erbij roepend en jasje over haar schouder hangend. Vol zelfvertrouwen is ze op weg om haar bedrijf het levenslicht te geven.

Herkennen jullie dat ook? Dat je als moeder veel beter in staat bent om ondernemerschap te tonen, uit oefenen en een bedrijf naar een hoger plan te tillen dan voor je moederschap? Ik ben erg benieuwd naar de verschillende reacties.

11 jaar geleden

Ik heb wel het idee dat ik meer doorzettingsvermogen heb, dat ik het nu echt ergens voor doe! Geld verdienenen om mijn kinderen een fijn leven te geven. Ik vind mijn werk als vormgever ontzettend leuk, maar de kinderen zijn toch een beetje de 'brandstof'! :-)

11 jaar geleden

Aan de ene kant wel....maar aan de andere kant heb ik heel sterk dat ik niet gezien wil worden als dat moedertje dat tijd teveel heeft en dus maar zzp'er is geworden. Als ik een afspraak heb en ik mag de kinderen wel meenemen, dan wil ik dat wel, omdat het makkelijk is, maar toch ook niet omdat het niet zakelijk over komt. Ik wil dit heel graag, maar vind het wel eens lastig in te passen :)