Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Gezonde mama

Vroeger rookte ik...niet vreselijk veel, maar genoeg om ongezond te zijn. Toen ik zwanger wilde worden, ben ik eerst gestopt met roken, om vervolgens met de pil te stoppen.

Ruim 3 en half jaar rookte ik niet. Totdat mn oudste geboren was...vlak daarna dacht ik wel weer 1 sigaret op een feestje te kunnen roken. Dat was fout! 1 werden er 2 en dat werd een pakje, enz. Ach, elke (ex-)roker weet het ook wel.

Toen wilde ik nog een kindje en dus ben ik weer gestopt met roken voordat ik met de pil stopte. Deze keer kostte het me wel iets meer moeite. Had ik in mn eerste stopperiode totaal geen "trek", nu bleef dat wel steeds zo.

Vlak voor de test van de zwangerschap van mijn jongste kwamen we erachter dat mijn vader ziek was. In het begin zeiden de artsen dat hij met deze ziekte best nog oud kon worden, maar al snel bleek dat hij zijn volgende verjaardag niet zou gaan halen.

Ik was 18 weken zwanger toen mijn vader stierf na een kort maar heftig ziekbed en 1 van de eerste dingen die ik gedaan heb toen we uit het ziekenhuis vertrokken is een pakje sigaretten halen. Die avond en de rest van de week tot aan de crematie heb ik troost gevonden in die sigaretten die ik gerookt heb. Ik vond mezelf al heel zielig dat ik het niet zoals de rest van de familie op een zuipen kon zetten :-). Naderhand ben ik me steeds vaker zorgen gaan maken wat dat pakje sigaretten voor invloed zou hebben (in combinatie met de stress en het verdriet uiteraard). Gelukkig bleek mn kleintje gezond te zijn, anders had ik het mezelf nooit vergeven.

Toch was dit niet genoeg om me na de bevalling van het roken af te houden.  Inmiddels is ze 4 en rookte ik nog steeds....Tot vorige week! 6 dagen en al 100 sigaretten niet gerookt! Daarbij heb ik het hardlopen weer opgepakt en ben ik aan het boksen op de Xbox.

Alles met 1 doel: een gezonde mama voor mijn kids!