Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Gezond verstand boven alles.

Kijkt u hier eens mevrouwtje; Oplossingen voor problemen waar je niet eens van wist dat je ze had.

Ik ben iemand die (al zeg ik het zelf) over een goede dosis gezond verstand beschikt. In deze wereld, waarin reclames voor zaken die je niet nodig hebt je om de oren vliegen, is dat wel fijn. Dure crèmes tegen rimpels met ingrediënten die alleen bestaan in het hoofd van de bedenker, schoonmaakmiddelen die in een leuk jasje zijn gestoken en hetzelfde doen als spotgoedkope middelen.

En dan ben je zwanger en ga je je verdiepen in de babywereld. Die, van alle werelden, misschien nog wel het meest inspeelt op het gevoel van de ouders to be. Logisch want vanaf het moment dat je zwanger bent wil je alleen maar het beste voor je kindje. Een foodprocessor die je baby's eten stoomt en pureert: kosten sky high en met een stoommandje van de xenos en een staafmixer van de Lidl  doe ik voor een fractie van het geld hetzelfde. 

Ohw en ipv porties maken in ijsklontenbakjes (veel gelezen tip) gebruik ik siliconen muffinvormpjes. Na het invriezen pel ik ze eraf stop alles bij elkaar in een zak en ga door met de volgende groente. Ik vind deze porties fijner. Ik werd gek van al die klontjes. Maar dit terzijde...  

Zo ben ik dus, ik vind het een sport om met mijn gezonde verstand een niet dure oplossing te bedenken. En als ik dan ergens mijn geld aan uit geef dan moet het ook het wel goed zijn. Mijn vriendinnen komen dan ook wel eens bij mij klagen in de hoop dat ik een goede oplossing heb. Bij deze wil ik graag een aantal tijdsbesparende of kostenbesparende tips met jullie delen. 

Wassen doen wij moeders nogal veel dus al snel ben ik dat eens onder de loep gaan nemen. Zonder al te veel werk heb ik behoorlijk in de kosten gesneden. Ik zag dat het wasmiddel van de Liddl als beste uit de consumententest gekomen was en wilde dat graag met mijn eigen ogen zien. Ik was al heel snel overtuigd! Mijn was werd veel mooier wit! Daarnaast gebruikte ik dure vlekverwijderaars als de welbekende vanish oxy action. En nu ga ik naar de action, daar koop ik de goedkoopste glansspoelmiddel (ja die je normaal in de vaatwasser moet doen) en gebruik die op elke vlek die ik verzinnen kan. Van zweetvlekken onder de oksel tot de geel/groene vlekken in de rompers van Lena ;-) 

Daarnaast adviseren ze je natuurlijk geen wasverzachter te gebruiken voor baby's. Maar laat ik nou al jaren geen wasverzachter meer gebruiken. Ik gebruik bij elke wasbeurt azijn. Ten eerste word mijn kleding daar prima zacht van (handdoeken gaan wel gewoon in de droger) en ten tweede is mijn machine nog nooit zo schoon geweest (geen dure ontkalkers meer nodig) en geurt niet meer. En voor de mensen die zich nu afvragen of mijn kleding naar azijn ruikt... Nee het ruikt nergens naar. Heerlijk want zo komt mijn parfum beter tot zijn recht. 

Mijn schoonmaakkastje bevat ook weinig spannends. Ik gebruik geen chemisch ruikende allesreiniger, geen spiritus voor mijn ramen, aparte vloerenreiniger. Nope simpelweg een beetje Dreft. Daarnaast staat de Hapric. In Harpic zit namelijk zoutzuur wat de kalk oplost en dat doet bleekwater niet. Mijn douchewand en chroom trekken we na gebruik droog of wrijven we droog met een microvezeldoek. Hierdoor hoef ik maar een keer in de maand-twee maanden mijn badkamer schoon te maken met wat schoonmaakazijn en bleek voor een vies voegje hier en daar. Dit is alles wat er in mijn schoonmaakkast staat en mijn huis is behoorlijk schoon durf ik wel te zeggen.. 

Ohw wacht mijn enige guilty pleasure is de ovenreiniger van Prowin. Eentje die de meest gore ovens weer als nieuw krijgt. En dat zonder uren voorover gebogen in de oven te hangen Het enige schoonmaakmiddel waar ik grof voor betaal en wat het meer dan waard is! Insmeren, afdekken met folie, een nachtje slapen en hoppa alleen nog even afspoelen! Heerlijk. 

Ik hoop dat ik jullie net als een aantal van mijn vriendinnen blij kan maken met deze 'tips' en jullie tips zijn natuurlijk ook altijd welkom ;-) 

9 jaar geleden

Oké nogmaals thanks voor de tip.

9 jaar geleden

Thnx! En ik gebruik hem overal voor. Mijn broertje is autoverkoper en ligt wel eens met zijn dure blouses in alle kleuren van de regenboog onder de auto... zwarte kragen en manchetten inspuiten en lekker in de wasmachine. Zelfs de witte shirts van mijn man die in de bouw werkt krijg ik weer schoon.

9 jaar geleden

Wauw wat een goede blog! Heb je nog meer van die tips haha. Had dat van dat azijn nog noooooit gehoord (even gecheckt bij collega's en eentje daarvan gebruikt het ook!) en ik ga het zeker is proberen. Ik betaal me scheel aan al die zooi.

9 jaar geleden

Water geschreven en wat een goede tips! Thanks die glansspoeloplossing ga ik zeker eens testen! Gebruik je die alleen voor witte was of ook voor kleur?