Snap

Gezond eten

Onlangs ben ik via een vriendin in aanmerking gekomen met paleo. Dit houdt in dat je meer natuurlijke voeding gaat eten, alles puur en biologisch, geen pakjes, zakjes en potjes meer en ook geen slechte koolhydraten, suikers en slechte vetten.

Aangezien ik al lange tijd last heb van bepaalde klachten, had ik destijds net een speciaal dieetadvies gekregen. Mij is geadviseerd om geen tarwe of aardappelen te eten, te minderen met suiker en e-nummers en vooral verse en zelfgemaakte gerechten te eten. Paleo kwam voor mij dus op het juiste moment en ik ben dan ook helemaal enthousiast. Vooral omdat ik in de eerste dagen gelijk al verandering merkte. Zo heb ik minder pijn, meer energie en ben ik tot nu toe 1,5 kilo afgevallen.

Paleo is dus supergezond, maar gezond eten vind ik best lastig! Al zegt men van niet natuurlijk. Echter bijna alles wat paleo-proof is, moet je eerst nog wel even zelf maken. En laat ik nou net niet zo'n keukenprinses zijn. Maar ondanks dat laat ik mij niet tegenhouden en probeer ik zoveel mogelijk mijn maaltijden soort van paleoproof te bereiden. Zo heb ik onlangs op zondagmiddag een megapan verse pastasaus gemaakt en heb ik vorige week zaterdagochtend pannenkoekjes van amandelmeel gebakken (met honing en gebakken appel), zelfs mijn zoontje vond ze lekker. Want dat is nog het lastigste, een paleo hoofdmaaltijd bestaat namelijk met name uit groente en vlees. En laat groente nou net niet het lievelingskostje zijn van mijn zoontje, of van mijn vriend. Met als gevolg dat ik vaak twee keer sta te koken, een 'gewone' maaltijd en een paleo maaltijd.

Ook voor mijzelf is het nog best een uitdaging om alles helemaal paleo te doen. Zo kan ik echt niet zonder brood, al eet ik wel alleen nog speltbrood, en lust ik graag rijst. Ook een klontje suiker kan ik niet missen in mijn thee, al heb ik nu wel miniklontjes. Zondag had mijn moeder patatjes gebakken en ook daar kon ik geen nee tegen zeggen (terwijl ik eigenlijk een wrap van ijsbergsla met groente en kip op het menu had staan).

Verder heb ik inmiddels zo ontzettend veel heb gelezen over gezonde voeding en allerlei bijbehorende onderwerpen, dat het me bijna tegen gaat staan om ook nog maar iets van 'normale' voeding te eten of aan mijn zoontje te geven. En dit zijn hele simpele dingen zoals melk, yogidrink, boter, evergreens, koekjes. Overal zit tarwe, suiker enz. in. Echter gezien mijn drukke leven en de etensvoorkeuren van mijn vriend en zoontje lukt het mij echt niet om helemaal volledig puur en gezond te eten. Ik probeer echter wel telkens gezondere keuzes te maken en beetje bij beetje mijn levensstijl (en die van mijn vriend en zoontje) aan te passen.

"A lifestyle change begins with a vision and a single step" ..close your eyes and dream about the change you want...

Ik ben wel benieuwd, volgens mij worden onderwerpen zoals superfoods, paleo en gezond leven steeds populairder, zijn jullie hier ook mee bezig of hebben jullie hier nog nooit van gehoord?

8 jaar geleden

Helemaal suikervrij en gezond lijkt mij ook niks hoor, het moet wel leuk (en lekker) blijven toch!

8 jaar geleden

Dat was ook mijn ervaring inderdaad, dat iedereen er zo positief over was, daarom ben ik er ook mee aan de slag gegaan en nu begin ik de voordelen te merken :) In het begin niet direct hoor, je lichaam moet eerst echt even wennen aan andere voeding en minder suikers etc. Wellicht dat paleo je weer om meer leuke ideeën brengt, of lekkere recepten die je met de groente zou kunnen maken. Echt paleo is overigens wel extreem hoor, ik geef er wel echt mijn eigen draai aan, helemaal suikervrij en gezond lukt mij niet hoor :)

8 jaar geleden

Ik vind het wel interessant, want je hoort er inderdaad steeds meer over, en eigenlijk altijd zijn de mensen die het doen (dus het gezondere eten) er positief over. Wij hebben sindskort een groente abonnement, we krijgen een keer per week een mand met biologische groente en fruit thuis geleverd. Laatst zat er witlof in. Deze waren heel klein, maar super lekker! Wat ook leuk is, dat je telkens andere groente krijgt zonder dat je er zelf over hoeft na te denken en je krijgt ook groenten die je normaal niet zo snel zou kopen (ik niet in elk geval) maar die erg lekker blijken te zijn. Paleo ken ik niet, ga ik eens wat meer over opzoeken. Succes!