Snap
  • Mama

Gewoon, Guusje!

Hey allemaal! Wat ontzettend leuk dat jullie mijn blog lezen. Ik hoop dat jullie er van kunnen genieten .Veel lees plezier! x Guusje

1.1

*ting*. Ik hoor mijn telefoon in de keuken afgaan. Snel ren ik naar beneden, mijn haren nog in een handdoek gedraaid en mijn badjas aan.

“Hey Guus.. Almost ready? Ik ben onderweg! X Leen”

Het is een appje van mijn beste vriendin Lena. Pfff Guus denk ik bij mezelf wat een debiele bijnaam joh! Alsof ik een vent ben.

“Hoi Leen. Uhm ik ben net klaar met douche, maar ik zet de achterdeur voor je van het slot! Tot zo x Guusje”

Ik ren naar boven om me snel aan te kleden en wat make-up op te doen. Mijn lange bruine lokken hangen bijna tot aan mijn heupen. Tijd om naar de kapper te gaan Guusje spreek ik mezelf in gedachten toe. Ik föhn mijn haar en doe lichtjes wat make-up op mijn gezicht. Snel trek ik mijn knal rode jurk aan met daaronder mijn zwarte high heels. Looking good girl.

Ondertussen hoor ik beneden wat gestommel. Het zal Lena wel zijn denk ik bij mezelf.

Ik loop de trap naar beneden en zie dat het niet Lena is die in mijn woonkamer aan het rommelen is.

“Mam! Wat doe jij nou hier?! En waarom loop je in mijn kastjes te rommelen?!”

“Guusje, schat.. het ziet er toch niet uit hier! Ik dacht ik kom even poetsen aan gezien jij met Lena op stap zou zijn.”

“Klopt mam, maar zoals je kunt zien ben ik dus nog thuis! Ik vind het super lief van je mam, maar ik kan echt wel voor mezelf zorgen!”

“Nou een ding is zeker! Je ziet er fantastisch uit! Je zal vast wel een leuke vent aan de haak slaan.”

“Jeetje mam. Wanneer houdt je nou eens op! Ik heb geen man nodig in mijn leven. En daarbij heb ik er ook vrij weinig tijd voor. Ik bedoel … ik werk alleen maar en heb helemaal geen tijd ……”

“Hey Guus, Hey mevrouw van der Sloot! Sorry dat ik jullie onder onsje verpest maaruuuuh ik wil graag gaan”

Saved by Lena! Gelukkig maar dat ze binnen kwam anders moest ik weer het hele riedeltje uit de kast trekken. Mijn moeder blijft maar bezig over mannen.

“Hoi Lena meisje, wat heb ik jou al ontzettend lang niet meer gezien zeg.”

“Ja sorry mevrouw van der Sloot. U kent het wel, altijd druk” lacht Lena mijn moeder lief toe.

Ik pak mijn clutch en loop naar de voordeur. “nou mams, bedankt. Love you en ik bel je morgen wel even”. Ik laat Lena voor en trek de deur achter me dicht.

“nou Leen. Je kwam als geroepen zeg! Ze begon alweer over …”

“Ja ja Guus ik had het al gehoord daarom begon ik meteen erover heen te lullen. Maar je moeder snapt het gewoon niet Guus. Ze weet helemaal niet wat je allemaal hebt meegemaakt met Donny”

“Nou nee gelukkig niet. Wat een eikel was dat zeg”

Tijdens het praten stappen we in de taxi en gaan op weg naar Club Vie. Even weg van alle stress en me even helemaal laten gaan. Ik heb deze week zo ontzettend veel gewerkt dat ik niet eens meer weet wanneer ik voor het laatst gelachen heb. De taxi stopt en we stappen uit. Samen lopen we lachend en kletsend naar binnen. We lopen meteen door naar ons vaste VIP plaatsje op de Balcony. Onze andere twee collegaatjes zijn er ook al. “Hoi Abby, hoi Stacy”. “OH LORD!” hoor ik Lena uitroepen. “WAT?! Wat is er Leen?”.. Ik zoek datgene waarnaar ze aan het kijken is. Fuck! Donny… daar gaat mijn avond verdomme. Ik zet een paar stappen naar achteren zodat hij mij niet ziet. Verdorrie ik dacht dat dit een leuke avond ging worden… waarom moet hij nu weer hier zijn?! “Nee, nee, nee doe het niet!”. Ik schrik uit gedachte. “Doe wat niet Leen?!” “Ja wat denk je zelf muts? Hij heeft mij gezien en komt richting de trap gelopen!”

Mijn hart bonst in mijn keel. Fuck fuck fuck ik moet zo snel mogelijk weg van hier…..