Snap
  • Mama
  • gezondheid
  • gezin
  • huishouden

Get you're shit back together girl

Mijn weg terug naar een fijn leven

Doordat wij veel hebben meegemaakt de afgelopen jaren hebben wij op bepaalde fronten de touwtjes moeten laten vieren om vol te kunnen houden.

Medisch ,Financieel ,emotioneel ,werk en privé het was nogal teveel allemaal bij elkaar.

We stonden op standje OVERLEVEN in plaats van LEVEN en het was januari 2021 toen het roer bij ons drastisch om ging dit moest anders want zoals we het schip varen dat kost bakken vol energie.

We begonnen met de financiën , Binnen ons gezin zijn er veel tegenslagen geweest als het gaat om financiën en veelal buiten onze schuld om dat klinkt allemaal te mooi om waar te zijn en zo’n cliché ding wat mensen met financiële zorgen zeggen om de schuld buiten zichzelf te leggen. Maar helaas is het bij ons echt het geval geweest. Ik ga daar om privé omstandigheden verder niet dieper op in maar wij besloten te gaan leven van het minimale om zo snel mogelijk ruimte te creëren en daarmee rust. Binnen een paar maanden stond alles op orde en dat koste kei maar dan ook echt kei hard werken heel veel tranen en energie maar het is ons gelukt.

Maar zoals het werkt bij zorgen ga je strepen in je luxe. Dit betekende bij ons kleding ,voeding, sporten ,tijd voor ons zelf zoals een dagje weg of een nachtje. Het kon niet meer. En om de medische toestanden onder controle te houden en om ergens rust te vinden lieten we het huishouden teveel z’n gang gaan. Je komt dan in een soort achtbaan terecht en je word geleefd.

Nu onze achtbaan eindelijk vaart minderde en we er uit konden stappen was er dus nogal wat achterstallig onderhoudt te doen.

Namelijk een huishouden wat weer flink een schop onder de kont nodig had, Een kleding kast die weer gevuld moest worden en een schoenenkast. Een tuin die om aandacht schreeuwde en een huis wat onderhoudt nodig heeft.

Maar niet te vergeten tijd voor ons zelf nemen en weer onze gezondheid op de eerste plaats zetten als het gaat om voeding en ontspanning tegen over inspanning op een hoger plekje in onze to do list te zetten dat was hard nodig. Ik begon in Juni met gezond eten extratjes laten staan en bewegen en viel binnen no time 23 kilo af en ben er nog niet maar het was een begin.

Ik ben al maanden bezig met uitzoeken opruimen herindelen ik hou van opruimen en schoonmaken (niet van was vouwen maar daar zal ik nooit van gaan houden ) maar ik wist echt niet meer waar ik beginnen moest ik ben ruimte voor ruimte aangaan pakken kreeg hulp van lieve mensen en het werd steeds een stukje beter dankzij al deze lieve mensen.

Zocht de kleding uit bracht het naar het goede doel.

En ik kreeg weer routine in mijn huishouden. We pakte het sporten weer op en begonnen weer gezond te eten zoals we voorheen deden. Dit wel tot frustratie van de kinderen want die konden dat onderdeel van onze veranderde levensstijl niet waarderen. Al dat groen … Terwijl ze toen ze baby waren Jayson en Lieke volledig suikervrij en groen aten. Ze waren het zeg maar verleerd.

Maar inmiddels klinkt het steeds vaker aan tafel ooo lekker of hmm zuurkoolstampot (dat valt onder een gemiddeld gezonde maaltijd …. Maar voor hun is dat nu een feestje )

Ze vragen niet meer alleen om koek en snoep maar om fruit en rauwkost en binnenkort word ook hier de ‘’gezonde’’ snacktafel ingezet.

Tijdens dit proces was het oppakken van het sporten voor mij een grote stap ik ben door alle tegenslagen medisch het vertrouwen in mijn lichaam verloren en met behulp van de revalidatie artsen van het ziekenhuis begon ik met wandelen. Ik heb jullie via instagram hier bij betrokken. Uiteindelijk ging ik thuis ook weer verder met het oppakken van het sporten dit deed ik alleen niet onder toezicht van mijn volgers sporten is voor mij nog steeds iets wat gevoelig licht het is namelijk op een niveau waarvan andere mensen zich krom zullen lachen maar voor mij voelt het alsof ik de marathon van New York heb gerend.

Maar dankzij deze verandering van levensstijl zit ik beter in mijn vel en voel ik me weer wat gelukkiger en geeft het me een goed gevoel over mijzelf ik voel me niet meer niks waard.

Toen schreven wij ons in bij de sportschool en toen we net 1x waren geweest kwam er een lockdown en ging alles dicht en dat precies tijdens onze vakantie van 4 weken.

Mijn man en ik baalde ontzettend want we waren net weer een beetje onze weg terug aan het vechten rust nemen voor ons zelf een vaste dag dat er oppas was een vaste sport dag en weer een beetje structuur in ons dagelijks leven en je hoort het veel mensen zeggen maar onze wereld stortte wel even in want we zijn na alle jaren van zo hard vechten gewoon niet sterk genoeg om het allemaal even binnen de 4 muren van ons huis te doen.

Al snel kwamen we met een plan want onze vakantie plannen van leuke actieve uitjes en tijd samen viel in het water. We lieten de kinderen een lijst met leuke dingen bedenken zonder dat we naar iets heen konden waar je een kaartje voor moest kopen( want ja dat was dicht).

Ze kwamen met een lijst van 3 a4tjes vol. Van huttenbouwen tot vliegtuigen kijken je kan het zo gek niet bedenken. Het creatieve brein van een kind heerlijk !

Helaas had onze avond samen voorlopig geen zin alles is dicht zelfs de scholen dus samen op stap had weinig toegevoegde waarde we konden thuis ook wel spelletjes avond doen. Maar wij zijn na al die jaren echt toe aan herinneringen maken buiten de deur en alle opties van op stap zonder de kids met alles in lockdown waren inmiddels wel opgebruikt.

We keken vele series samen haalde de PlayStation uit het stof en bleken zelfs nog on gespeelde spellen te hebben.

Dus pakte we onszelf bij elkaar en pakte we de tuin aan gingen we naar de stort en ramde we in 4 weken thuis ons hele huishouden op orde van de kasten tot de slaapkamers tot het speelgoed alles zochten we uit.

Het was een behoorlijk volle stort rit. En ik schaamde me ogen uit mijn gezicht dat het zoveel was maar wat voelde het goed!

En toen alles op orde was en de vakantie voorbij en de kids bijna naar school mochten kwam corona roet in het eten gooien en konden wij 1 week in quarantaine omdat wij in contact waren geweest met iemand met corona en helaas na 6 dagen testte ik positief en niet gek ook want ik was flink ziek. Toch hadden wij de zaak goed onder controle als een team knalde wij die eerste week quarantaine door en toen werd mijn man ziek. En daar kwam week 2 quarantaine en toen we dachten dat we het eindelijk achter de rug zouden hebben moeten de kinderen voor school zeker corona vrij zijn en je raad het al ook zij waren positief en zo werd er nog een week aan de quarantaine vastgeplakt mijn man inmiddels al weer aan het werk dus ik stond er alleen voor met alle kids thuis iets wat ik over het algemeen goed voorbereid wil hebben. Want door de rugzakjes is dat een uitputtingsslag

En toch wel een beetje bang dat de structuur die ik terug had gevonden in mijn gezondheid en huishouden zou wegvallen overspoeld door de drukte van het gezin en voornamelijk de kinderen want met hun hebben we nog een aardige weg te gaan na alles wat er is gebeurt.

En nu de week eindelijk voorbij is en ik de langste winterzomervakantie ooit heb gehad met ze kan ik zeggen ik heb het geflikt op eigenkrachten zonder oppas en met heel veel doorzetting vermogen. De speelgoedbakken zijn nog netjes mijn huis stort inmiddels van het razen van onze wervelwinden nog niet in en ik sta ook nog op mijn benen. Hoe ik het heb gedaan ik heb geen idee een ding weet ik wel zonder mijn man had ik het niet gered we zijn een goed team momenteel en dat is fijn en nodig.

En ondertussen ben ik nu de uren aan het aftellen tot maandag want dan word mijn peuter eindelijk een kleuter en gaan er 2 van de 3 kinderen naar de basisschool yeah dat betekend meer tijd voor mij aangezien Max nog 2x slaapt en ik ben daar zo blij mee !

Allemaal weer ons ding doen de kinderen zijn er aan toe hebben er zin in missen hun vriendjes of gaan weer nieuwe vriendjes maken en deze mama gaat heerlijk genieten van de stilte tussen half 10 en half 1 !

En daarom geef ik nooit op lieve mensen aan het eind van iedere lange lange zware moeilijke tunnel is licht zelfs als het een ander licht is dan je had verwacht is er licht. Ooit word het allemaal beter. En misschien plak ik ze volgende week het liefste weer achter het behang maar voor nu ben ik trots op ons op ons alle 5 want we hebben elkaar niet laten stikken tijdens deze weken maar haalde het beste in elkaar naar boven ik had zelfs tijd om taart te maken met mijn kinderen en te genieten van knutselen met ze en dat was lang geleden kan ik jullie vertellen.

Ik zal jullie mee nemen in mijn dagelijks leven en pak de blogs en mijn insta weer op momenteel het heeft een tijdje op een laag pitje gestaan maar dat was nodig om ons back on track te krijgen.

Ik zal jullie mijn schoonmaak tips en opruim tips delen want ooit was ik echt een obsessieve poetsdoos en ik merk dat die inmiddels weer terug is van weggeweest😊