Snap
  • Mama

Gestopt met de anticonceptie pil.

Geïrriteerd, humeurig, boos, verdrietig, een terugkomende hoofdpijn. De nadelen van het gebruiken van de pil.

De laatste paar maanden was ik zo geïrriteerd, humeurig, zat niet lekker in me vel en werd niet ongesteld ... zwanger?!

Ik werd 3 maanden geleden niet meer ongesteld. Ik dacht shit! Nee niet nu! In me laatste jaar van me MMZ opleiding, net ingeschreven voor een nieuwe opleiding die in januari gaat starten, een zoontje van 11 maanden, kon ik zwanger zijn er nu niet bij nemen ..

Ik was al een tijdje heel humeurig, last van een terugkomende hoofdpijn, snauwde me vriend af, als er iemand ook maar iets verkeerds zei kon ik diegene wel wurgen. Ik voelde me zo raar de laatste tijd.

Een week later deed ik een test en de test was negatief. Opgelucht! Wat kon het dan zijn? De pil! Ik ben wat research gaan doen naar de pil. De symptomen die ik had kwamen allemaal overeen met de anticonceptie pil. Ik ben langs alle voordelen en nadelen gegaan en besloot toen ook de dag daarna direct te stoppen met het innemen van de pil. Een anderhalve week later voelde ik me een stuk beter.

Nu zullen sommigen denken van: maar je kan toch een andere pil aanvragen?! Yup, dat kan. Maar ik kies ervoor om zonder extra hormonen in me lichaam verder te gaan.

Het is nu bijna 4 weken geleden dat ik gestopt ben met het innemen van de pil en ik voel me heerlijk! Ik heb onlangs me maandelijkse periode gekregen, Ik ben niet meer chagrijnig, niet meer boos, geen mixed feelings, voel me lekker in me lichaam, ben ook wat afgevallen en zie en voel me ook stukken beter.

Geen anticonceptie meer voor mij!

7 jaar geleden

Ik voel me ook stuk beter sinds ik gestopt ben met die troep.

7 jaar geleden

Goed gedaan.. Weg met die rommel. Je hebt goed geluisterd naar je lichaam. Terug naar je eigen ik zonder kunstmatige hormonen.

7 jaar geleden

Heel herkenbaar. Ik had ook sommige symptomen werd er gek van. Dus ook gestopt.