Snap
  • Mama

Gesloten psychiatrische afdeling, postnatale depressie

Ja hier lig ik dan. Gesloten psychiatrische afdeling kamer nr 5. De gelukkige huisvrouw is er niks bij.

er is natuurlijk wat vooraf gegaan. Maar het is zover vandaag stipt om 11 uur ben ik patiënt geworden op de gesloten psychische afdeling. Iets waar ik niet trots op ben. Maar nadat ik alles met jullie gedeeld heb ga ik het afmaken ook.

Gister kreeg ik het telefoontje dat een opname toch beter voor me is en dat ik mijn baby overdag bij me mag houden. En hij s'avond met mijn vriend mee naar huis gaat. Ik ben hier mee akkoord gegaan. En zodoende stond ik vanmorgen met 1 grote koffer, 2 tassen en een baby aan de receptie bij de psychiatrische afdeling in het ziekenhuis.

"Hallo, ik ben hier voor de opname van 11 uur ". "Oke loop maar mee". Ik word in een kamer gezet die er nog vrolijk uit ziet. Daar doe ik nog een keer mijn verhaal. Na een tijd lang wacht word ik naar binnen begeleid. Ik kom een grote ruimte binnen met een lange eettafel , een grote boeken- en spelletjeskast en een soort zitgedeelte. Zodra ik met de maxi cosi binnen kom, stormt er een vrouw op me af. Ze is geheel gekleed in blauw, warrig grijs haar tot over haar schouder en heeft een maffe bril op.

In de zit hoek zit een man van rond de 55. Helemaal in zwart gekleed en een leren bomberjack aan. Ook warrig grijs haar en aan de bovenkant wat kaalheid.  Hij lijkt op een oude rockster die net niet door is gebroken.

"Dit is je kamer". Ik kom binnen in een klein kamertje van ong 12 vierkante meter. Rechts achterin staat een ziekenhuisbed met een opgemaakt ledikantje ,een klein bureau met een prikbord en een kledingkast. Links achterin is een deur naar de badkamer. De kleuren zijn crème rood en groen.

Ik begin mijn kast in te delen. Alles voor B bij elkaar en mijn mooie kleding op een hanger. Mooie kleding? Dat was niet nodig geweest blijkt nu.. maar ach. Nu moet ik wachten op mijn behandel plan. Dus heb net mtv aan gezet en schrijf ik deze blog.. maar mochten jullie echt een goed idee krijgen wat er met me gebeurt, dan kun je de film "de gelukkige huisvrouw" kijken.

Ze verwachten dat ik 4 weken hier zit. Eerst krijg ik nieuwe medicijnen, waardoor het nog slechter zal gaan en daarna omhoog. en dan uiteindelijk naar mijn eigen mooie paleisje met mooie mensen om me heen <3

Tot snel!

7 jaar geleden

Sterk dat je dit deelt. Je komt hieruit!

7 jaar geleden

Wat goed dat je hier voor gekozen hebt. Weet wel als je niet mee eens bent medicatie / behandel plan zeggen! Doe eerst een goed behandel plan en daarna medicatie indien nodig.. weet dat heel veel goede suplementen kan krijgen via natuurlijke middelen! Succes xxx

7 jaar geleden

Echt super goed van je ..!!! Heb zelf een postnatale depressie gehad weet helaas was het is maar jij komt er wel. Heel veel succes..!!!

7 jaar geleden

heel sterk dat je dit deelt. Heel heel sterkte! Ook jij komet er wel al lijkt dat nu misschien heel ver weg