Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Gelukkig Nieuw Jaar!

1 januari 2013! Alweer een jaar voorbij. Voor ons de tweede oud en nieuw met onze dochter. De eerste keer heeft ze er niet veel van mee gekregen aangezien ze toen net twee weken oud was. Maar dit keer maakte ze de feestdagen al een stuk bewuster mee. Ze weet heel goed wat ze met cadeautjes moet doen en de kerstboom was ook ontzettend interessant. Ze kon geen genoeg krijgen van de kerstliedjes en zelfs mijn favoriete (kinder)kerstfilm heeft ze gezien en vond ze prachtig. Deze mooie tijd beleef je toch heel anders met zo'n kleine meid erbij.

Gisteren avond heb ik haar om half 12 wakker gemaakt zodat ze er bij kon zijn om het nieuwe jaar in te luiden. Misschien is onze dochter een heel makkelijk kind want ze dan meteen vrolijk en liep brabbelend rond de tafel om te kijken wat voor lekkers er op lag. Samen hebben we naar het vuurwerk gekeken, ze vond het onzettend interessant allemaal. Om 1 uur heb ik haar weer terug bed gelegd en ze sliep meteen weer verder tot vanochtend half 8. Voorbeeldig toch? Voor mij was het eigenijk een vanzelfsprekendheid dat ik haar uit bed zou halen die nacht maar ik begreep dat velen dit ook niet doen. Voor mij zou het niet compleet zijn zonder haar, dus zolang de situatie het toe laat zal ze er in de toekomst zeker weer bij zijn.

Maken jullie je kleine ook wakkeer voor oud en nieuw? Of laten jullie hem of haar juist door slapen?

Laat ik nog even van de gelegenheid gebruik maken om iedereen hier een geweldig 2013 toe te wensen, dat het een geweldig jaar mag worden!

11 jaar geleden

GELUKKIG NIEUWJAAR! Wij hebben alleen Megan, 3jr, wakker gemaakt. Suzannah werd wel op een gegeven moment wakker maar dat was niet van het vuurwerk maar omdat ze Megan miste. Volgend jaar mag zij ook uit haar bedje komen :D Ze is nu 17mnd en ik vond het nog te vroeg voor vuurwerk kijken

11 jaar geleden

onze dochter is zo te lezen paar weken ouder dan jullie dochter. ook wij vonden het vanzelfsprekend om haar rond half 12 wakker te maken, ze was zelf al rond kwart over 11 wakker dus hebben we haar er toen al uitgehaald, ze vond het vuurwerk wel interessant maar dat vond ze smiddags al. 's avonds heeft ze kwartiertje naar alle lichtjes gekeken en toen hebben we dr teruggelegd ze was erg moe (doorkomende tandjes weinig slapen) en ze vond het zelf ook wel genoeg.