Snap

Geld maakt niet gelukkig ...

Geld; lastig onderwerp, je lijkt er haast nooit genoeg van te hebben (ik in ieder geval niet) en het is lastig om er goed mee om te gaan. En het lijkt toch nog steeds een beetje een taboe te zijn.

Ik zal het eerlijk zeggen, ik heb een beetje een gat in mijn hand ... nou ja, laat ik dan echt eerlijk zijn, als het gat nog groter was, had ik geen hand meer over. Best lastig als je moet rondkomen van 1 inkomen en een hypotheek hebt.

Het lukt me namelijk maar niet om een baan te vinden. De enige opleiding die ik heb, daar is nu geen werk in te vinden en ongeschoold werk is vaak op oproepbasis (niet handig met kinderen). Of ze vragen om een jaar ervaring (of zelfs meer) en dat heb ik niet. Gelukkig kan ik binnenkort waarschijnlijk vrijwilligerswerk gaan doen waar ik dan een kleine bijdrage voor krijg.

Kom ik terug op dat gat in mijn hand, ik kan het wel; bezuinigen, ik kan het heus, maar het is zo moeilijk. Ik moet mezelf er wekelijks, zo niet dagelijks, aan herinneren dat ik niet klakkeloos van alles kan aanschaffen en daar baal ik soms van. Ben ik slecht dat ik soms heel jaloers naar anderen kijk, die meer te besteden hebben? Dan vind ik mezelf soms zo hebberig. Dat wil ik niet, want we redden ons echt wel, we moeten alleen wel goed op de kleintjes letten.

Daarom ben ik nu maar eens gaan rondkijken in huis, wat kan er weg via marktplaats of de vraag en aanbodsites van facebook en wat kan ik ermee verdienen. Hopelijk kan ik zo een zakcentje bijverdienen en (groot pluspunt!) het huis wordt er weer wat leger en opgeruimder van.

10 jaar geleden

Fruit en groente kopen we op de markt. We lopen eerst d emarkt helemaal over en kijken waar het het goedkoopst is. Vaak houdt dit in dat we uiteindelijk bij verschillende kramen dingen kopen en niet alles bij een. We krijgen ook regelmatig groente van mijn ouders. Zij hebben zelf een stuk tuin waar ze groentes op verbouwen. Ik weet niet of je tuin hebt bij je huis, maar anders zou je kunnen overwegen om een stuk te gebruiken om groentes te verbouwen. Sommige groentes doen het ook prima in potten. het is leuk om te doen en je kunt nog goedkoop eten ook. En misschien vinden je kinderen het wel leuk om mee te helpen.... Ik kijk ook regelmatig op internet op sites waar je spullen kunt testen. Ik ben zelf lid van enkele van deze sites en heb al best vaak dingen mogen testen. Zoals wasmiddel, vlekverwijderaar, allesreiniger, koffie, thee en groente/fuit in zakjes voor onze dochter. Ik ga verder geen namen noemen want ik wil hier geen reclame maken. Via google en/of startpagina kun je ze makkelijk zelf vinden, succes

10 jaar geleden

boeken kun je ook heel goedkoop op rommelmarkten kopen, heb je toch nog wat voor jezelf

10 jaar geleden

dat is zeker

10 jaar geleden

Hier is in de loop der jaren gigantisch bezuinigd en bespaard. Zo kijk ik elk jaar naar de verzekeringen, telefoonaanbiedingen en gasleveranciers. Bij een jaarabonnement scheelt dat heel veel hoor. Verder pin ik elke maandag hetzelfde bedrag. Daar doe ik alle boodschappen van. Ik doe 1 x per week de boodschappen en dat doe ik met een lijstje. Verder verkoop ik alle speelgoed waar de meiden te groot voor zijn. En ook dubbele dingen. Jaren geleden moesten we dit doen en nu vind ik het gewoon fijn. Ik bespaar enorm op veel dingen en dat is prettig als je een groot gezin bent. Voor mezelf koop ik niks eigenlijk. Geen boeken of wat dan ook. Dus beparen kan op heel veel dingen.