Snap
  • Mama

#Geen4meivoormij.

#Geen4MeiVoorMij.. #DeMeestRespectloze#OoitBedacht!

'Ik voer alleen maar actie'

Ik ben zó kwaad op deze chick. Ze post een "prachtige" selfie waarin ze een bordje omhoog houd waarop staat: Geen 4 mei voor mij. Waar slaat dit op?! Dat je geen twee minuten stil wilt zijn omdat het "niet jou mensen zijn" die we herdenken. Als je daar zo over denkt, dan zet je toch lekker een koptelefoon op je hoofd, zet je kei hard Spotify aan en laat je de stilte lekker aan je voorbij gaan. Doe lekker je dingetje! 

Ik heb geen idee hoe oud dit meisje is maar dat ze niet beseft dat ze haar vrijheid als persoon dat in Nederland woont, te danken heeft aan de mensen die daar voor gestorven zijn, is wel duidelijk. Anders had deze belachelijke "actie" nooit bestaan.

'4 mei heeft geen waarden meer'

Volgens haar heeft 4 mei geen waarden meer door alle andere vreselijk gebeurtenissen en oorlogen in de wereld. Verkondig dat aan de oude veteranen die straks staan te janken op de Dam!!! Vertel hun recht in hun gezicht dat het op de dag van vandaag geen waarden meer heeft dat:

- Zij hun kamaraden kogels hebben zien vangen. Dat ze hen bloed hebben zien gorgelen. 

- Dat ze gebouwen waar mensen in zaten, onschuldige mensen, hebben zien exploderen.

- Dat ze de verhalen hoorden over de concentratie kampen, mischien zelf wel gevangen hebben gezeten of dat ze dierbare daar verloren hebben.

- Dat ze hun gezin hebben (moeten) verlaten om te vechten voor (JOUW) vrijheid!!

En natuurlijk gebeuren er op het moment de meest vreselijke dingen in de wereld, dat ben ik met haar eens! We gedenken aanslagen in Parijs en Brussel en niet die in Syrie. Belachelijk aan de ene kant maar aan de andere kant: Hoe dichtbij ligt Brussel bij ons bed en hoe ver weg liggen de andere landen? Het is dicht bij huis, dicht bij ons hart. We kunnen elke dag wel aanslagen en wreedheden herdenken als we alles op de wereld precies zouden volgen. Pick your battles.

Beelden uit een concentratie kamp

Toen ik 17 was deed ik een vooropleiding op het ROC in Amersfoort voor het leger. Ik wilde graag matroos worden. We waren met alle leerlingen naar een kazerne gereden om daar te sporten maar vooral om daar te leren. Dit staat me bijna als de dag van gistere bij. We waren al bijna 24 uur wakker met zijn alle en we moesten met in een zaal naar een presentatie kijken over de tweede wereld oorlog. Die beelden, uit die kampen doen je maag samen trekken (wat op dit moment weer gebeurt). Dode mensen, die er niet meer eens uitzien als mensen. Huid met botten, zonder haar, naakt op elkaar gestapeld, bij elkaar geharkt, alsof ze niks zijn en nooit iets zijn geweest. Ik raad deze chick aan om deze beelden is op te zoeken op youtube en dan opnieuw haar wijzen mond open te doen.

#SelfieMetBoobies

Ik zal morge is even een prachtige CLASSY selfie maken en de prachtige tekst #WEL4MeiVoorMei. En al ga ik niet viral en krijg ik geen likes, I don't give a shit! Maar dan heb ik in iedergeval een tegen antwoord gegeven op deze belachelijke selfie.

Vrijheid van menings uiting? CHECK!!

Voor jou EN voor mij!!

 

7 jaar geleden

Wat dit meisje zich niet ( of misschien ook wel) realiseert is dat ze met deze actie enkel en alleen oproept tot woede en onverdraagzaamheid. Het bereikt totaal het tegenovergestelde van wat zij zegt te willen bereiken. Daarom denk ik ook dat het beter is om zo min mogelijk aandacht aan zo'n onnozel wicht te besteden. Ze heeft niet eens het fatsoen om een dialoog aan te gaan met andersdenkenden. Zij heeft een statement maar ze kan dit niet onderbouwen en ze is al helemaal niet in staat om het misschien op een andere manier te zien.

7 jaar geleden

Helema met je eens! Ik word er ook ontzettend moe van..

7 jaar geleden

Ik word zo moe van al die 'statements' die mensen tegenwoordig willen maken. En daarbij de verkeerde momenten en de verkeerde vergelijkingen maken. Zoals deze dame. Wat een ophef over één keer per jaar twee minuten stilte. Waar máákt ze zich druk om? Als ze echt een statement wil maken, moet ze proberen zelf een dag en tijdstip te organiseren. Los van onze 4 mei.

7 jaar geleden

Zoals heel veel andere met jou! XD