Snap
  • Mama
  • Gezond

Geduld is een schone zaak!

Kort na mijn vorige blog was het bloeden eindelijk gestopt. Wat was dat toch een heerlijk gevoel, totdat ik aan de pil begon!

Wat was ik blij dat ik na ruim 20 weken geen bloed meer verloor. Wat gaf dat een heerlijk gevoel. Het enige waar ik tegen op zag was het slikken van de pil. Maar het is niet anders. Dit is voor een periode van 6 maanden en daarna zijn we er (als het goed is) weer van af. 

Twee weken heb ik geen bloed verloren. Zo fijn was dat. Daarna kwam mijn menstruatie (de Gynaecoloog had namelijk gezien dat mijn eisprong eraan kwam en deze heb ik ook duidelijk gevoeld). Vanaf dat moment ben ik ook begonnen met het slikken van de pil en is alle ellende begonnen.

Ik heb altijd al een hekel gehad aan de pil. Ik vind het echt rotzooi. Mijn lichaam reageert er ontzettend slecht op en vooral de eerste maand. Dus ook deze keer. Net zoals in het verleden kreeg ik ontzettende eetbuien. Het leek wel of ik zwanger was. Ik had alleen maar trek in alles wat slecht was: denk aan chocola, chips etc. Ondanks dat ik de afgelopen weken zo goed bezig was met afvallen, ging het even heel erg mis. Het lukte mij niet om weerstand te bieden tegen de eetbuien en ik bleef maar eten. Geen grote porties en niet alles tegelijk. Maar 10 keer een kleine portie is uiteindelijk ook een grote portie. Ik zag de weegschaal dan ook omhoog schieten en baalde zo ontzettend erg. Toen zelfs het hardlopen slecht ging heb ik mijn (vr) eetbuien een halt toe geroepen en heb ik de draad weer opgepakt. Dit kon zo niet langer. Ik wil 15 kilo afvallen en ik was bijna 10 kilo kwijt. Het zou zonde zijn als ik mijn hormonen niet de baas kon zijn en al mijn harde werk voor niks geweest zou zijn. 

Inmiddels zijn we twee weken verder en heb ik mijn hormonen weer onder controle en ben ik weer back on track met mijn eten. Alleen wat mij ontzettend frustreert is dat ik nu al ruim twee weken ongesteld ben. Ik ben het zo beu. Wanneer houdt dit nu eens op? Ik heb voor nu de moed even opgegeven en verwacht niet dat het bloeden stopt voordat mijn strip op is en ik weer ongesteld wordt. Wel hoop ik dat daarna het bloeden toch echt wel stopt en de pil zijn werk doet. Zo niet, dan moet ik alsnog terug naar de gynaecoloog voor verdere onderzoeken en daar heb ik eigenlijk helemaal geen zin in! 

Ik ben wel benieuwd of meer vrouwen zolang ongesteld zijn geweest na het slikken van de pil?

's avatar
7 jaar geleden

Mijn lichaam kan ook echt totaal niet tegen de pil, duizenden keren naar de dokter ervoor geweest en ben er nu goed klaar mee

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Fitmommarly?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.