Snap
  • Mama
  • thuiswerken
  • Noodopvang

Gebruik maken van de noodopvang ja of nee?

Wanneer je in dubio zit of je gebruik moet maken van de noodopvang ja of nee?

Mijn man heeft een cruciaal beroep, waardoor hij niet minder kan werken aankomende tijd.

Zelf heb ik een eigen handmade kinderkleding bedrijf waar er wekelijks minimaal 250 items worden besteld. Afgelopen tijd heb ik vooral de avonden gewerkt, want eerlijk is eerlijk werken waar je geconcentreerd moet zijn met een kindje van 2 en 6 om je heen is geen succes. 

Ik zit dan net in mijn werk flow, en dan is weer een ruzie waardoor ik politie agentje moet spelen. Of ze komen aan spullen waar ze niet aan mogen zitten. 

De opa's en oma wonen op een uur rijden afstand, dus dat zou betekenen dat als ik ze daar breng ik al 4 uur reistijd kwijt ben. Waar doe ik dan goed aan? 

Afgelopen tijd heb ik dus geen gebruik gemaakt van de noodopvang omdat ik dit zelf wilde oplossen. Maar ik merk nu echt dat ik zo vermoeid ben doordat ik tot heel laat in de avond/nacht doorga omdat ik anders mijn orders niet op tijd af heb. Maar de jongens worden toch ook weer gewoon om 7 uur wakker. 

Mochten de maatregelen dus weer verlengd worden, zit ik er dus echt over na te denken om ze 2 dagen per week naar de noodopvang te brengen. Zo creëer ik wat meer rust in mijn hoofd en kan ik het normale werk schema weer op de rit krijgen. 

Wat zou jij in deze situatie doen? 

Estherc1983's avatar
3 jaar geleden

Ik heb een kantoorbaan en werk dus al zoveel mogelijk thuis. Mijn man heeft ook een cruciaal beroep en is dus vijf dagen naar zij werk. Normaal gesproken gaat mijn oudste naar school en de BSO en de jongste op mijn werkdagen naar de kinderopvang. Nu tijdens de lockdown onder schooltijd thuis en na 14.00 uur naar de BSO en de jongste gewoon naar de kinderopvang omdat ik anders echt niet aan werk toekom.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Cynthialourenss?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.