Snap
  • Mama
  • wasmachine
  • wasmand

Gebruik jij je handdoek maar één keer ofzo?

verliefdemama's avatar
6 jaar geleden

mijn vriend en ik gaan elke dag in bad dit is echt ons momentje van rust en bijtanken en doen we als onze kleine meid slaapt..heerlijk!... hij doet ongeveer 2x met de handdoek.. ik gebruik een grote voor mijn lichaam 2, maximaal 3x denk ik en een kleine voor mijn gezicht en haar..daarna gaat de grote in de was en de kleine word tot de volgende verschoning gebruikt als badmatje.. voor onze kleine meid gebruiken we badcape en hydrofiele xxl doek.. als ze gepoept, plast of gekotst heeft gaat dit in de was anders drogen en volgende keer weer gebruiken. maximaal wel 2x voor onze kleine meid.. zei gaat om de dag in badje en overige dagen met washandje gewassen die wel elke dag in de was gaat..gelukkig hier geen ruzie over huishouden.. nu ik verlof heb vraagt hij elke dag of die nog iets voor me kan doen.. en toen ik dat niet had deed hij de was.. daar word hij rustig van zegt ie..raar maar waar.. en eens in de maand als ik weekend dienst heb doet hij het hele huis van onder tot boven erg goed stofzuigen zodat ik het alleen maar bij hoef te houden. strijken doet trouwens mijn schoonmoeder, alleen het hoognodige(blousen). wassen nu met baby.. ik denk 3 of 4 per week..7 kilo wasmachine..

wendyke82's avatar
6 jaar geleden

hier word er om de dag in bad gegaan en dan zijn we met 5 personen in het gezin en iedereen neemt een elke keer een schone handdoek om zich af te drogen (geen badlakens maar de wat kleinere) waarom omdat ik 2 kinderen heb die last hebben van water wratjes (nu wel steeds minder) en omdat ik het ook niet fris vind om elkaars handdoek te gebruiken we douchen ook niet alle 5 op dezelfde avond

desiro's avatar
6 jaar geleden

Wij zijn met z'n 3-en; mijn man, ikzelf en onze dreumes. Wij douchen beide 2-3x per week en onze dreumes gaat ook 2-3x per week mee onder de douche of in bad. Onze handdoek gebruiken we meerdere keren. Ik houd nooit echt bij hoe vaak. Voordat ik afdroog ruik ik gewoon even of mijn handdoek fris ruikt. Als hij nog fris ruikt gebruik ik die en zo niet, dan pak ik een schone. Ik denk dat een handdoek bij mij ongeveer 2 douchebeurten en een paar 'wastafel-was-beurten' mee gaat. (Iedere ochtend was ik mezelf kort aan de wastafel.) Ik heb iedere week maar 1-2 wassen! Maar, ik moet er direct bij melden dat ik wel een wasmachine heb waar 12 (!!!) kg wasgoed in past. Zou ik iedereen aanbevelen! Mits het in je budget past. Het kost een hoop meer in aanschaf, maar dan heb je ook wat. Werkelijk mijn beste aankoop ooit! (In de meeste wasmachines past tussen de 4,5 & 7 kg was.)

's avatar
6 jaar geleden

Elke dag douchen en elke dag een schone handdoek voor het hele gezin. Mijn man en ik sporten 3x in de week en dan wordt er ook een extra handdoek gebruikt. Wel ben ik overgestapt op de kleinste formaat handdoek 50x100cm. In het verleden had ik altijd zo'n grote badhanddoek. Het formaat handdoek scheelt aanzienlijk in de wasmachine en de aantal wasjes.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Freetje?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.