Snap
  • Mama
  • #proudmom
  • #workingmom
  • #vooroordelen

Fulltime working mom

en de vooroordelen daarbij

De o zo tolerante en geemancipeerde wereld die toch ineens een stuk minder geemancipeerd is als het gaat om een fulltime werkende moeder.

Ik zal even beginnen met een korte uitleg van onze situatie.

Ik ben een werkende moeder en niet zomaar 1. 1 die in de recreatiebranche werkt waardoor ik in het hoogseizoen bovenop mijn fulltime contract vaak nog minimaal 10-15 uur extra werk. In het laagseizoen ben ik dan wel weer extra vaak thuis om mijn overuren op te maken. Ik doe dit werk al 14 jaar dus ik weet niet beter en ben dit gewent. 

Zo ook mijn man hij kent mij niet anders als met dit schema.Mijn man overigens is huispapa/huisman. Dit is zo gegroeit door omstandigheden maar o wat is dit heerlijk. Ik heb geen zorgen over mijn kinderen en of ik ze op moet halen en hij vindt het heerlijk heel de dag met de kindjes. 

Heel eerlijk ik moet er niet aan denken fulltime thuis zijn. Ik hou onvoorwaardelijk van mijn kindjes en geniet van elke minuut dat ik ze bij me heb, maar tegelijkertijd geniet ik ook van mijn werk (wat echt mijn hobby ook is), dat is namelijk ook mijn me-time en dat heb ik soms ook echt nodig. En daar komen nou precies de vooroordelen. 

De meest voorkomende over fulltime working mom maar ook over een huispapa

- Huispapa moet hij dan geen geld verdienen en voor jullie zorgen ( ehm hoe noem je 24/7 voor ons klaarstaan dan)- Ik zou me echt een slechte moeder voelen als ik zovaak van huis was (ik zorg op deze manier voor mezelf en happy mom is happy kids)- Straks denken je kinderen dat alles om werk draait (nee hoor ik leer ze dat je moet werken om geld te verdienen   en dat je daar leuke dingen mee kan doen - 1 salaris maar dan kom je toch nooit rond (blijkbaar wel dus)                                                                                - Ben je niet bang dat je alles mist van je kinderen (nee hoor lang leve filmpjes en een huispapa enne btw vraag je dit ook aan elke werkende vader)              - Dus jou huis is een zooi ( nee hoor nogmaals heb een man thuis die het huishouden doet)                             - Baal je niet dat je man geen baan heeft ( mijn man is fulltime huispapa misschien is die baan wel het aller  belangrijkste)                                        

En zo komen er nog wel 100den opmerkingen naar voren maar die komen op hetzelfde neer.

Nog meer mama's last van zulke vooroordelen en hoe gaan jullie daar mee om?

2 jaar geleden

Ja, bij ons was dat ook jaren zo, tot mijn lief ALS kreeg, toen hij niet meer voor de kids kon zorgen ben ik gestopt om voor hem te zorgen. Doe wat werkt voor jullie gezin en laat de rest de hik maar krijgen, om het netjes te zeggen. Het stomme is dat als je bv fulltime in de zorg zou werken krijg je dat momentaan niet, maar doordat je in die sector zit krijg je al die vooroordelen. Sterkte!!! Liefs D xxx