Snap
  • Mama
  • mama
  • kind
  • opvoeden
  • huisvrouw

Fulltime (huis)mama

Soms denk ik wel: "Wouw dit is mijn leven!" Ik hang bijna de hele dag lekker rond in huis en vaak het liefst in mijn ochtendjas. Ik heb geen baas die in mijn nek hijgt of chagrijnige collega's. Heerlijk! Maar denk maar niet dat ik de hele dag zit te niksen. Een 2-jarige dochter vraagt continu om mijn aandacht. En dat is geen 40 uur werken in de week. Ik laat mijn dochter niet om 17:00 uur achter op een bureau, om vervolgens de volgende ochtend er weer naar om te kijken. Mama ben ik 24 uur per dag!

Wil je weten hoe mijn dag eruit ziet? Rond 09:00 uur staan mijn dochter en ik op. We eten even een broodje samen en kijken wat tekenfilms. Daarna begin ik op mijn gemak met het huishouden, terwijl Hayley zich vermaakt op haar eigen speelkamertje. Als ik uitgepoetst ben spring ik samen met Hayley onder de douche en beginnen we met optutten. Hayley zoekt een outfit uit en ondertussen bedenk ik een leuk kapsel voor haar.Als zij eenmaal helemaal klaar is, kleed ik mezelf aan en doe make-up op. We doen alles op ons gemak, dan kan nou eenmaal.

In de middag gaan we vaak samen op pad. Of we blijven lekker thuis om samen te spelen, knutselen, film kijken of wat dan ook. Ik zorg altijd wel dat ze zich vermaakt. Om 16:30 uur begin ik met koken, zodat we voor 17:30 samen hebben gegeten. (Hayley en ik eten altijd met z'n tweetjes. Mijn man komt vaak pas na 19:00 uur thuis van zijn werk.) Na het eten doe ik de afwas en drinken we samen een kopje thee. Hayley gaat rond 19:30 uur naar bed en zo kan ik nog even genieten van wat tijd voor mezelf. Ik geniet er heel erg van dat ik fulltime bij mijn dochter kan zijn. Ik moet er dan ook absoluut niet aan denken elke ochtend voor 07:00 uur op te staan en mijzelf klaar te maken voor werk of school.

Fulltime bij haar zijn betekend dan ook dat ik eigenlijk niks van haar mis. Zodra ze iets nieuws zegt of kan ben ik de eerste die het weet. En vaak ben ik ook diegene die haar alle nieuwe dingen leert. Mijn man en ik hebben bewust voor de situatie gekozen dat ik thuisblijfmoeder ben en hij de kostverdiener. Zo wilden wij dat graag. We zagen het niet voor ons om allebei veel te werken en Hayley iedere dag naar de opvang te brengen. We willen haar zoveel mogelijk zelf opvoeden en niet toekijken hoe anderen dat voor ons doen.

Veel mensen zullen het misschien niet begrijpen dat ik met 25 jaar fulltime mama/ huisvrouw ben. Maar ik kan niet anders zeggen dat ik ziels gelukkig ben. Ik kan elke dag samen zijn met het liefste meisje van de wereld en daar geniet ik intens van!

11 jaar geleden

Wat fijn om te lezen over andere thuisblijfmama's! Ik heb nu een dochtertje van 8,5 maand en ik voel me soms zo bezwaard. Ik geniet van mijn dochtertje en wil het liefst zo lang mogelijk nog BV kunnen geven en haar in een eigen tempo de wereld laten ontdekken, wetend dat ik als constante factor altijd achter haar zal staan. Af en toe verveel ik me wel en merk ik dat ik behoefte heb aan uitdaging en meer sociaal contact. Hoe gaan jullie hier mee om?

11 jaar geleden

Wij hebben een zoontje van nu 12 weken oud (jong) ik krijg natuurlijk inmiddels van heel erg veel mensen ook de vraag wanneer ga je weer werken? Bij mijn antwoord, dat ik lekker thuis ga blijven bij onze kleine bink word ik wel een beetje raar aangekeken. Als ik dan uitleg dat ik thuis kan blijven omdat mijn man als internationaal vrachtwagen chauffeur werkt, zoveel uren werkt en dus ook het inkomen verdient wat we nodig hebben en waardoor ik thuis blijven dan krijg ik heel vaak echt een negatief antwoord terug. Mensen vinden het echt niet goed dat Ollie z'n papa alleen in het weekend ziet. Maar wij hebben hier wel heel erg bewust voor gekozen. Als mijn man nu een andere baan zoekt en dan 's avonds thuis is dan moet ik erbij gaan werken om de rekeningen betaald te krijgen. Wij hebben daarom besloten dat hij nog een paar jaartjes buitenland blijft rijden en dat ik dan full-time mama kan zijn.

11 jaar geleden

Haai, nou ik ben helaas geen fulltime huismoeder. Ben een werkende moeder van 2 kinderen. Heb een zoontje van bijna 3 jara (september) en een dochtertje van bijna 4 maanden. Zelf werk ik fulltime. Ben een lerares op een basisschool (bovenbouw juf) en het bevalt mij. Ik hoor vaak: waarom ga je niet minder werken en blijf je de gehele dag met je kinderen thuis. Dat zou kunnen. Maar ik kan dat niet. Klinkt misschien heel raar. Maar ik hou van mijn baan en ik hou van mijn gezin. Maar ik kan niet de gehele dag thuis zitten. Ik zit sinds maart thuis (zwangerschapsverlof) en ik begin volgende week met werken. Het was heerlijk. ZO heb ik veel tijd met mijn kinderen doorgebracht en allerlei leuke dingne met ze gedaan. OOk heb ik een heerlijke vakantie van 5 weken gehad op de antillen. Maar ik wil weer aan het werk. Mijn voordeel is, dat ik een schooljuf ben en ik veel vakanties heb waardoor ik mijn dingen met mijn kinderen plan in mijn vakanties. Dus leuke dingen doen. Het weekend is ook heel heilig. Ik zie daardoor weinig vriendinnen (die geen kinderen hebben). Want het weekend is echt bedoeld voor mijn kinderen en mezelf en het bevalt me. Ik hoop in de toekomst wel, wanneer mijn zoontje naar de basisschool gaat, wel een dag minder te gaan werken (of ouderschapsverlof op te nemen) om ook op zijn school te gaan helpen met activiteiten. Want zo een moeder ben ik wel. IK ben erg betrokken op de creche van mijn kindertjes en zit in de OR.

11 jaar geleden

Hoi hoi, Ik ben ook fulltime huismoeder, maar ik moet zeggen dat ik af en toe het leven buiten het mama zijn wel een beetje mis. Ik kom uit het onderwijs en ik kan eerlijk gezegd niet wachten tot er wat op mijn pad komt!!! Wel ben ik heel blij dat ik alles zelf meemaak en dat ik ze niet naar de kdv/bso etc hoef te brengen! Mijn oudste (heb er 3 : 0,2,4) vertelt me vaak hoe blij hij is dat hij zelf een kopje thee met me kan drinken uit school....dat doet me goed en als de tijd rijp is ga ik weer heerlijk een paar uurtjes aan de slag!!!