Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Feestdagen?! Sjeesdagen!!

Heerlijk hoor die feestdagen: gezellig samenzijn, lekker eten, cadeau'tjes, lichtjes, warmte...maar oh oh oh wat een drukte!!

Heerlijk hoor die feestdagen: gezellig samenzijn, lekker eten, cadeau'tjes, lichtjes, warmte...maar oh oh oh wat een drukte!! Als je net als ik kind bent van gescheiden ouders die ook nog eens 200 km uit elkaar wonen is het niet makkelijk.

Tel daarbij op dat jij ook nog een 200 km bij hen beiden vandaan woont én je schoonouders 300 km verderop wonen en je snapt dat het erg lastig is om ze allemaal te zien in die pakweg 3 dagen.

Voordat onze kleine man geboren was rouleerden we altijd: je ene jaar deden we met kerst bijvoorbeeld mijn moeder bezoeken en dan met oud & nieuw naar mijn schoonouders. Het volgende jaar gingen we dan met kerst naar mijn vader en met oud en nieuw naar mijn moeder. Het derde jaar werd het dan kerst bij schoonouders en oud en nieuw bij mijn vader. Zoiets. Niet ideaal, maar best te doen en ook wel eerlijk.

Maar nu dreumesdraak er is wordt er enorm aan ons getrokken! Allemaal hebben ze een pakje voor de kleine onder hun boom en allemaal hebben ze een handgeschilde kerstbal of koddige kerstmuts voor hem liggen. Heel lief en heel begrijpelijk maar HELP! hoe pakken we dit aan?

Dit jaar hebben we er voor gekozen om een paar dagen voor kerst naar mijn schoonouders te gaan, kerst bij mijn moeder te vieren en dan oud en nieuw bij mijn vader. Dat is een goede oplossing, maar betekent wel dat wij meer onderweg zijn dan dat we aan de feestdagendis zitten. Tja het is even niet anders, maar ik overweeg om iedereen volgendjaar gewoon bij ons thuis uit te nodigen en met oud en nieuw lekker thuis te blijven.

Ik begrijp nu wel waarom mijn ouders altijd met de kerstvakantie op wintersport wilden haha.