Snap
  • Mama
  • Nieuws
  • spelen
  • Weekend
  • familie

Familieweekend

Ik zie mijn neven en nichten niet zo vaak, maar afgelopen zondag hadden we een familieweekend. Altijd leuk om je volwassen neven en nichten weer te zien. En vooral natuurlijk hun kinderen. Ik had Maud en Lotte meegenomen, Stef en Rene bleven thuis. Ik dacht dat er meer leeftijdsgenootjes voor Lotte en Maud waren dan voor Stef.  Mijn zus en haar zoontje Stijn reden mee.

Ik had deels gelijk, voor Maud waren er genoeg leeftijdsgenootjes. Alhoewel ze daar weinig mee speelde. Het was in een bosrijk gebied, met veel bomen een groot grasveld en een berg. Natuurlijk vond Maud het geweldig om op en neer te lopen. Net als die andere kleintjes. Alleen Maud heeft niet altijd de neiging weer naar beneden te komen, ze wil ook nog weleens de hort op gaan. Nou ik heb mijn lichaamsbeweging wel gehad. Lotte liep op die leeftijd ook altijd net de andere kant op als zou moeten, alleen die deed het in dromerigheid. Die was zo aan het zingen en dromen dat ze even niet doorhad dat ik nog in de winkel was en zij buiten stond.  Maud daarentegen daagt me echt uit. Die ging de berg op, keek me aan en zette het op een rennen. Het risico om haar te laten gaan en dat ze de bossen inging vond ik te groot, dus ik er steeds achteraan. Ben blij als ze deze fase ook weer voorbij is.

Voor Lotte waren er wat minder leeftijdsgenootjes, had me toch even verrekend in een aantal leeftijden. Maar die heeft zich ook goed vermaakt met het zoeken naar rupsen.

We waren er om 11 uur, heel leuk om iedereen weer te zien. En je merkt dat je toch steeds degene opzoekt waar je vroeger al een klik mee had. En het is heel grappig om te zien dat die kleintjes soms toch wel sprekend op de vader of moeder lijkt. Met het dochtertje van mijn nicht is dat echt heel erg. Mijn nicht heeft een geweldig gevoel voor humor, heerlijk nuchter. En haar dochter heeft precies hetzelfde,  aangezien ik wel van die humor vind ik het een geweldig meisje.

Aan het eind van de dag hebben ze een soort wigwam ondekt van allemaal grote stokken. Ze zijn daar gedurende een uur heel erg bezig geweest om de ingang dicht te maken met takken. Er was een grote storm. Lotte heeft een rijke fantasie dus het was een heel toneelstuk.  In die wigwam hebben ze ook een laatste broodje gegeten, dus na een lange dag met zand, bomen en eten zagen ze er heerlijk uit.

Rond 17.30 zijn we naar huis gegaan. Lotte en Maud hebben lekker geslapen in de auto. Stijn niet, hoe hij het voor elkaar krijgt weet ik niet, hij slaapt normaal ook tussen de middag en nu dus niet. Maar hij wist van geen ophouden. Rond 18.45 waren we moe maar voldaan weer thuis.