Snap
  • Mama
  • Momlife
  • #sterkemama
  • falen

Falen was en is geen optie

Hier zijn we weer! 

Met alles wat gaande is nu even mijn hoofd voorbij gelopen. 

Falen wat is dat nou? Voor mij geen optie. Nu niet en nooit niet.

Ondanks ik zoveel heb meegemaakt het laatste jaar, mensen die mij liever de grond zouden zien ingaan en hopen dat het mij niet lukt. 

Wel even dacht ik ze allemaal gelijk te geven, dat ik letterlijk in de rond zou zitten. Weg van hier en alles. Maar ik moest niet alleen aan mezelf denken. Ik hoorde zoveel en zoveel verwijten naar mijn hoofd gekregen. Dat het me niet zou lukken en dat ik niets waard ben. Dat ik mijn kind niet goed zou opvoeden en hem zou verwaarlozen. Of singel en zwanger, wie is de vader. Ik weet goed genoeg wie de vader is. Of hij het nu wilt of niet, nou ja jammer voor hem wat hij allemaal mist!

Ik heb zoveel downs gekend, dat ik even niet meer wist wat geluk en gelukkig zijn was. Zo lang in mijn bubbel gezeten en mezelf weggecijferd voor gevoelens die niet meer wederzijds waren. Gevoelens die ik niet kon weg steken. Iemand graag zien. Het mooiste wat er is maar ook het geen wat je soms zo kapot kan maken.

Na mijn bevalling lukte het noch steeds niet echt. Psychologe en psychiaters kunnen wel luisteren en helpen waar het kan maar het ligt noch steeds bij jezelf. Neen, ik kan over sommige dingen niet praten of gevoelens uiten. Ik kan sommige dingen noch steeds niet plaatsen maar ik laat dit nooit zien. Sterk zijn dat is wat ik probeer.

Mijn zoon is gelukkig, dat maakt mij de gelukkigste mama ooit. Mijn kind zien lachen en die blik die hij me geeft is onvoorwaardelijk want dat is mijn liefde voor hem. Of hij nu een mama heeft en een papa of een mama alleen hij zal groot worden. Hij zal liefde kennen en respect. Ik geef hem dubbel en dik die liefde die hij verdient. De mensen die niet in zijn leven willen zijn die missen heel wat! 

Later mag ik gaan uitleggen waarom liyo geen papa heeft, dan zal ik ook gewoon zeggen dat zijn vader hem niet wou. Hij zal zelf mogen kiezen wat hij doet. Ik zelf heb beloofd dat liyo hem nooit zal opzoeken maar ik kan hem niet tegenhouden. Hij zal alleen misschien de deur naar zijn neus krijgen. Dit zijn dingen die ik liever niet zou doen maar het is nu eenmaal zo. Maar ik zal nooit falen in het mama zijn. 

Nu kan ik iedereen zoveel tegendeel bewijzen, wij trekken binnenkort in in ons eigen stekje, ik en liyo. Wij met zijn 2. Want ik dacht nooit dit te kunnen zeggen maar ik kan het! Ik kan het godverdomme! Dit blijf ik steeds zeggen want het is ook zo. Laat al die mensen maar praten, ik weet dat ik er zal geraken met vallen en opstaan!

Falen neen dat staat niet in mijn woordenboek!