Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Extra vitamientjes bij het ontbijt

Een idee om je week(end) goed te beginnen!

Even naar de supermarkt, vanalles halen en misschien nog een sapje meenemen omdat je dan toch een gezonde toevoeging hebt aan je (misschien ongezonde) boodschappenlijstje. Tip: Neem een netje perssinaasappels mee! Als je een ochtend niet hoeft te stressen om de kids naar school te brengen of om optijd op je werk te zijn, maak dan je eigen sapje.

De sinaasappeltjes worden nu weer een beetje kleiner, dus je hebt er wat meer nodig om je sap te persen, maar aangezien je toch de tijd hebt deze ochtend; maakt dat niet zoveel uit :)

Zorg dat je alle sinaasappels goed perst, het is zonde als je hem weggooid als je er meer uit kunt halen.

Zelf heb ik geen problemen met het vruchtvlees dat bij het sap komt, maar sommige mensen (zoals het vriendje lief) vinden dat niet lekker. Ook voor de kleine kids is het vaker fijner om het te zeven. Dus men pakt een zeef en bijvoorbeeld een kommetje (zodat je niet knoeit) en zeeft alles zodat je alleen nog het sap overhoud.

Tadaa! Sinaasappelsap zonder de vieze bittere smaak die je altijd hebt bij sap uit de winkel. Lekker zoet en gezond! Maak het af met vers gebakken broodjes of (misschien wat ongezonder) lekkere wentelteefjes en zo heb je een lekker ontbijtje voor je gezin om de week of het weekend te beginnen!

Enjoy <3

10 jaar geleden

Ja de tijd ervoor nemen is bij mij ook het grootste struikelblok! Maar vorige week 2 tentamens gehad van de eerste vakken en gelukkig(op het randje) gehaald. Nu weer verder. Ik heb algemene psychologie gehad(met heel veel biologie) en onderzoeksvaardigheden. Nu begin ik aan sociale psychologie en ontwikkelingspsychologie. Zijn de vakken bij jullie ook ongeveer zo verdeelt? En hebben jullie ook boeken van Pearson? De leraren bij ons zijn erg erover te spreken, maar ze lezen zo pittig!

10 jaar geleden

O wat leuk! Ik doe hem via NTI, ik zit ook nog in mijn eerste jaar :) Ik vind het wel moeilijk, vooral om de tijd ervoor te vinden eigenlijk haha. Het is even jezelf wat dicipline bijbrengen. Hoe gaat 't bij jou?

10 jaar geleden

Heerlijk is dat!

10 jaar geleden

hee ik zag toevallig je blog, maar ik doe dezelfde thuisstudie! Bij NCOI, jij ook? ik ben nog maar bezig met het eerste jaar, jij?