Snap

Even zonder kinderen

Als moeder zijnde in een scheiding, is zwaar, heel zwaar en dat gaat niet zonder slag of stoot

Ik zat al een aantal weken in de rollercoaster van de scheiding.

De eerste 4 weken zijn we samen in 1 huis geweest, tot ik erachter kwam dat er een ander was, toen heb ik hem de deur uitgezet, maar toen stond ik er dus ineens vrijwel alleen voor met 2 kleine kinderen.

De emoties van mezelf en van de kinderen, die totaal niet weten hoe ze ermee om moeten gaan, dus was het continue huilen en ruzie maken, om nog maar te zwijgen over het brutale en ongehoorzame gedrag naar mij toe.

De dagen dat ze wel bij hun vader waren, waren ze altijd s morgens nog thuis en kwamen voor of na het eten terug, wat mij eigenlijk nog geen ademruimte gaf. 

Op een vrijdagavond, nadat de oudste in zijn bed geplast had (wat al niet meer voorgekomen is sinds hij zindelijk is) was bij mij de maat vol, ik kon steeds opnieuw dealen met hun onzekerheid, hun angsten en hun verdriet. Ik heb hun vader dit toen ook duidelijk gemaakt en de enige reactie die ik kreeg was: "Waar slaat dit op."

Hij was duidelijk meer bezig met zijn nieuwe liefje dan met zijn kinderen.

Een paar dagen later, nadat ze bij hem geweest waren, zijn ze begonnen met ruzie maken en huilen. Dit heeft 2 dagen geduurd en was het klaar voor mij, ik heb hun spulletjes ingepakt voor een paar dagen en hem bericht dat hij ze moest komen halen, wilde hij het eerst nog afschepen met "Ik kan vanavond niet" en "Nu kan het ineens wel, omdat het jou uitkomt"

Uiteindelijk via mijn schoonouders geregeld dat hun de kinderen kwamen halen en ze zijn weggegaan.

Ik heb staan huilen, huilen, ik dacht dat ik letterlijk brak van binnen.

Weken heb ik alle ballen hoog gehouden en nu was het klaar. 

Als moeder zijnde doe je je kinderen niet weg en vecht je voor ze en ben je er voor ze,maar ik wist even niet meer hoe.

Ik voelde me gefaald als moeder zijnde, ik heb mijn kinderen weggedaan, omdat ik ze niet meer aankon......

Dit is natuurlijk niet zo, maar zo voelde het wel. Ik weet zeker dat als ik niets gedaan had en het op zijn beloop had gelaten, het ergens fout gegaan was, maar een fijn gevoel was het absoluut niet.

's avonds niet even bij ze kijken, ze 's morgens niet aankleden.

2 nachten zijn ze weggeweest, 2 dagen in totaal. Ik was gesloopt en tegelijk voelde ik me wel weer iets opgeladen.

Toen ze terug kwamen kon ik het weer iets beter handelen, zowel voor hun als voor mezelf.

De meeste zeggen dat ik goed gehandeld heb, sommige zeggen dat je dat niet doet als moeder zijnde.

6 jaar geleden

Je bent zeker een goeie moeder. Ik weet precies hoe je je voelt. Ik ben namelijk ook een gescheiden moeder met 2 kids en ik ben echt elke keer enorm opgelucht en blij dat mijn jongens om het weekend van vrijdag avond tot zondag avond bij hun vader zijn zodat ik even 2 dagen heerlijk mij zelf te zijn in plaats van hele dagen een werkende moeder. Want ja ik heb geen keuze moet 5 dagen werken om alle eindjes aan elkaar te knopen. Heb dan gelukkig wel een top moeder die oppast en een oppas die 2 dagen oppast. Maar daarnaast is het ontzettend pittig om alle balletjes in de lucht te houden.

6 jaar geleden

Je bent een super moeder. Mijn moeder heeft precies hetzelfde gedaan alleen was ik wat langer bij mijn opa en oma. Wat ik heerlijk vond, een nieuwe omgeving maar toch vertrouwd. Liefde en aandacht niet meer elke dag elkaar in de haren vliegen. En eenmaal weer thuis had mijn moeder weer meer de kracht en ik ik was ook tot rust gekomen. Het heeft ons geen kwaad gedaan ondanks dat we elkaar wel misten. Ik vind het juist een teken van kracht dat je durft aan te geven dat je het niet meer trekt en dat je voor dit hebt gekozen. En voor Kids is het ook fijn om bij hun opa en oma terecht te kunnen.

6 jaar geleden

Het even niet meer trekken is volstrekt normaal. Aangeven dat je het even niet meer trekt is helaas nog niet altijd even normaal maar maakt je juist een héél goede moeder. Als jij ze even niet het beste kan bieden omdat je (door omstandigheden) er even helemaal doorheen zit ben je een verdomd goede moeder als je dan iets anders voor ze regelt. Dikke pluim voor jou en heel veel sterkte!