Snap
  • Mama
  • voorkeurshouding
  • mamaplaatsblogs
  • levenalsalleenstaandemama
  • Mamazorgen
  • craniosynostose

Even voorstellen Jessy & ik

Hier is tie dan, de eerste blog op Mamaplaats!

Graag wil ik me even voorstellen. Mijn naam is Kyra, 28 jaar en hele trotse alleenstaande moeder van Jessy. Jessy is geboren in maart 2020 en is het beste wat me ooit is overkomen. 

Toen ik van vakantie terugkwam samen met mijn ex-vriend was er een klein souvenirtje meegevlogen uit Maleisië. Hier kwam ik 3 weken later na thuiskomst achter nadat ik continue ontzettend moe was en mijn ongesteldheid uitbleef. Helaas had ik direct een dag na onze rondreis van 4 weken de relatie beëindigt doordat het e.e.a. was voorgevallen. Hij koos voor een andere toekomst en heb ik de gehele zwangerschap alleen gedaan samen met mijn lieve familie. 

Ik ben een hele nuchtere, drukke Brabantse meid die graag haar schouders onder uitdagingen zet maar moeder worden was toch wel de grootste uitdaging die ik ooit heb gehad. Het was een hele pittige zwangerschap waardoor Jessy is geboren met een voorkeurshouding (dachten we), maar daarover in een andere blog meer.

Door oplettendheid van de fysiotherapeut voor Jessy en mijn koppige karakter hadden we het eindelijk voor elkaar gekregen om Jessy met 5 maanden naar de kinderarts te krijgen om haar voorkeurshouding te laten onderzoeken. Direct na die eerste afspraak stuurde ze ons door naar het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam voor een 3d-scan om te kijken naar haar hoofdje. Daaruit bleek dat Jessy een zeldzame vorm van craniosynostose heeft en een maand later lag ze op de operatietafel om veertjes in haar hoofdje te laten plaatsen. 

Tijdens deze medische molen kwam ik erachter dat ik weinig ervaringsverhalen kon vinden hierover en dit vond ik ontzettend jammer. Nu is Jessy 10 maanden en heeft ze de 2e operatie achter de rug en zijn de veren verwijderd. Al 2 jaar schrijf ik blogposts maar doordat het bereik op Mamaplaats groter is hoop ik hier meer bereik te creëren om te schrijven over craniosynostose, de behandeling en natuurlijk het herstel. Op deze manier wil ik graag andere ouders steunen en tips aanreiken die ook in deze lastige onzekere tijd zitten. 

Al met al hoop ik dat we elkaar kunnen helpen en kijk ik er al naar uit om hier verhalen te plaatsen!

Veel liefs van Jessy & mij. 

3 jaar geleden

Knapperds❤

3 jaar geleden

Ik heb dat rokje bij Musthaves for real gekocht 2 jaar geleden ongeveer.

3 jaar geleden

Kyra! Wat leuk een blog van jou te lezen. Je kent me vast niet (of vast wel) meer. Weet je nog dat gezin met 5 kids op de Abdijberg dat tegenover jullie woonde? Van die kids was ik er 1 (Annemiek). Wat ben je een sterke vrouw geworden zo te lezen en te zien. Onwijs veel respect voor jou dat je dit allemaal alleen doet!! Mijn vriend en ik hebben inmiddels 3 zoontjes :) Geniet van je kleine meid. Ik zal je volgen!

Waar heb je dat leuke rokje gekocht? 😁