Snap
  • Mama
  • vader
  • mamaplaats
  • papa
  • ouder
  • evenvoorstellen

Even voorstellen Interview Kek Papa!

Vader van vijf jongens

JONG VADER GEWORDEN.

"Op mijn 21ste werd ik voor het eerst vader. Vrij jong, maar mijn toenmalige vriendin en ik waren er helemaal klaar voor in onze beleving. We hadden een druk leven waarin ik nog volop bezig was met topsport en daarnaast werkte in de bouw. Vroeg opstaan, werken, eten, en daarna door naar de training of een wedstrijd ergens in het land. Daardoor heb ik veel van de eerste jaren van Jeroneci gemist. Zijn moeder en ik gingen uit elkaar toen hij twee jaar was".

GETROUWD OP UITGEREKENDE DATUM OVERLEDEN TWEELING QUINN & YOSH.

"Stephanie (mijn huidige vrouw) was zwanger van een tweeling toen ze met 23 weken en 5 dagen plots weeën kreeg. Quinn & Yosh hebben helaas maar een uurtje geleefd. We waren al verloofd voor hun overlijden en besloten op de uitgerekende datum van de tweeling te gaan trouwen. Zo gaven we die moeilijke periode en datum juist iets positiefs, als eerbetoon aan onze jongens. In onze trouwringen hebben wij hun as laten verwerken. Het was een fantastische dag dat hielp aan ons rouwproces."

DANKBAAR VOOR MIJN KIDS.

"Een maand na onze bruiloft was Stephanie weer zwanger, zo dankbaar! Hoewel we veel extra controles kregen, bleven we angst houden dat het mis zou gaan. We haalden opgelucht adem toen we de 25-wekengrens waren gepasseerd. Stephanie heeft een verhoogd risico op vroeggeboorte, de oorzaak daarvan konden de artsen niet vinden. Yavi onze derde zoon werd ook zoals verwacht eerder geboren dan de 40 weken voorbij waren. Hij heeft een aantal weken in de couveuse gelegen, maar was vanaf het eerste moment al een sterk mannetje die alles op eigen houtje heeft kunnen doen. Onze vierde zoon Noël werd met 33 weken ter wereld. De volgende dag mochten we hem al mee naar huis. Eindelijk hadden we een "normale" kraamtijd - los van alle coronaregels." 

GENIETEN VAN 'T VADERSCHAP.

"Vijf jaar geleden ben ik gestopt met voetbal, ook doe ik nu ander werk. Daardoor krijg ik nu veel meer van Yavi en Noël mee dan destijds van Jeroneci. De zorgtaken vind ik mooi, juist omdat ik dat vroeger minimaal heb kunnen doen kan ik daar nu dubbel van genieten. 'S nachts sta ik negen van de tien keer op om Noël te troosten of een flesje te geven en ook de ochtenden ga ik er graag uit om lekker wakker te worden met de jongens, heerlijk."

WIJZE LES VAN PAPA.

"Mijn zoons geef ik mee dat ze nergens bang voor hoeven te zijn: durf nieuwe dingen te proberen en fouten maken mag. Vanuit thuis heb ik meegekregen dat de deur altijd voor iedereen open staat en dat is ook een van de dingen die ik mijn kinderen mee wil geven. Het laatste wat ik belangrijk vind, dat ze moeten weten dat alles mogelijk is in het leven. Wat een ander kan, kan jij ook."