Snap
  • Mama
  • Relatie

Even voorstellen, dit zijn Caroline & Edsel

Om te laten zien dat jonge moeders & tienermoeders ook positief zijn , zal ik de komen de periode per blog tienermoeders voor stellen

------------------------------------------------------------------------------------------------

Wij zijn Caroline en Edsel. Beide zijn wij 23 jaar oud. We zijn woonachtig in Rotterdam en wonen precies 1 jaar samen. We gaan beide naar school zij volgt een hbo-opleiding en hij doet een werken en leren opleiding als schilder. Begin augustus 2014 zijn we erachter gekomen dat we zwanger waren beide waren we op dat moment 22 jaar. Uiteindelijk hebben we er samen voor gekozen om het beste van onze toekomstige ouderschap te maken. Zij voelde zich in het begin best angstig er gingen 1000 gedachtes door haar heen en hoe zouden we alles moeten doen en aanpakken maar gelukkig stelde hij haar gerust en na de eerste echo en schopjes was de rest geschiedenis. Hij voelde zich verrast, nerveus en een beetje onzeker maar toch wel blij en trots ondanks de zenuwen. In september 2014 hebben wij het onze moeders verteld en hier hebben beide met grote opluchting super positief op gereageerd en hun steun betuigd. In maart 2015 zijn wij trotse ouders geworden van een prachtige zoon genaamd E’vaïnchelo. Nu bijna 9 maanden verder ervaren wij onze ouderschap als fantastisch, leerzaam en liefdevol en is E’vaïnchelo de zonnestraal in ons gezin.

Wij vinden de term ‘tienermoeders’ negatief klinken. Alsof het moeders zijn die niet weten wat ze moeten doen of er niet goed genoeg voor zijn. Terwijl dit niet de juiste benaming hoor te zijn. Het zijn ook moeders of ze nou jong of oud zijn. Vanaf het moment dat je weet dat je moeder wordt gaat er een wereld voor je open dat geldt ook voor vaders alleen worden die vaak weggecijferd terwijl hun ook een belangrijke rol kunnen zijn als ze die verantwoording op zich nemen. Voor de meiden onder de 18 die nu zwanger zijn of zwanger zijn geweest willen wij even op het hart drukken dat jullie geweldig zijn en trots op jullie zelf mogen zijn dat jullie mama’s zijn geworden. Laat je geen dingen wijs maken dat je het niet kan en geloof in jezelf het enigste wat telt is jouw kindje die jou heel veel liefde terug zal geven en jou de trotse en beste moeder zal maken op de hele wereld.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik vind ze zo een leuke stel! En vind dat ze het super goed doen! Keep up the good word mom&dad

Groetjes moeder van Fian