Snap

Even voorstellen, dit is Maryoula

​Om te laten zien dat jonge moeders & tienermoeders ook positief zijn , zal ik de komen de periode per blog tienermoeders voor stellen

------------------------------------------------------------------------------------------------

Hallo lezers,

Allereerst zal ik mij even voorstellen. Mijn naam is Maryoula. Gedurende mijn zwangerschap woonde ik voor de helft thuis bij mijn moeder. De tweede helft van de zwangerschap ben ik met mijn vriend/ vader van mijn kind gaan samenwonen. Momenteel ben ik een derde jaars studente aan het Hbo en een fulltime moeder.

Vlak voor mijn 23e jaar heb ik moederschap net twee weekjes mogen ervaren. Het krijgen van een kind was natuurlijk mijn beste cadeautje. Nu ben ik 24 jaar en een jonge moeder van een super leuke, ondeugende en pienter 1 jarige zoontje genaamd D'fayeian.

Sinds ik mijn zoontje in mijn leven heb, is het compleet op zijn kop gezet. Het heeft mij als persoon compleet veranderd. Moeder zijn is mijn eerste prioriteit! Al is het niet altijd even makkelijk. Vooral het combineren van een studie en moederschap en daarin een goede balans in vinden, kan soms zwaar zijn. Toch is moederschap het beste wat mij is overkomen, omdat je er zoveel meer voor terug krijgt.

Wat betreft tienermoeders, vind ik het persoonlijk een nare bestempeling van voor vooroordelen. Ik prefereer jonge moeders. Ook ik viel destijds onder de categorie tienermoeders. Desondanks die negatieve benaming, heb ik tijdens mijn zwangerschap, mijn propedeuse in 1 jaar behaald. Wat ik hiermee wil zeggen is, dat ook tienermoeders de doelen die zij voor ogen hebben kunnen bereiken. Ook met de opgedane ervaringen met jonge moeders vind ik hen GEWELDIG!! Vaak hebben zij veel meegemaakt en hebben veel op moeten geven voor de komst van hun kindje. En ja het is op een wat jongere leeftijd dan de maatschappij gewild heeft, maar dat neemt niet weg dat zij niet zoals oudere moeders niet het beste kunnen/willen/ doen voor hun kindje.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Maryoula was 1 van de personen die altijd zei , NEE geen kind voor mij etc etc. Dus wat was ik verast toen ze vertelde dat ze zwanger was. Maryoula is ook een nicht van mij die ik op een latere leeftijd van ongeveer 12 jaar heb mogen leren kennen. Maryoula was een persoon met een sterke karakter en wist precies wat ze wou en hoe ze het wou. Ik keek altijd naar haar op omdat ze zo een sterke karakter had waarvan ik wat kon leren. Maar vanaf het moment dat ze moeder werd , is ze zachtaardig geworden en kijkt ze met een ander perspectief naar het moederschap. En dit maakt haar in mijn ogen een goeie moeder. Ze staat nu zelf in de mama schoenen. Het is super leuk om te zien hoe iemand zo kan veranderen. Zonder altijd met haar te zijn weet ik dat ze een fantastische jonge moeder is.

Vriendelijke groet , mama van FIAN!