Snap

Even voorstellen!

Hallo dames, 

Even voorstellen, Ik ben een mama van bijna 28 jaar. Ik heb een dochter van 20 maanden en samen met mijn man wonen we in Amsterdam-West.

Ik ben op mijn 13de naar Nederland gekomen. Ik kom uit Ghana. Een land in West-Afrika. Het was even wennen voor mij in 1998. Naar Nederland? Een vreemde land, een vreemde taal, en vooral blanke mensen. En Ghana zijn we allemaal donker. Mijn moeder woonde al in Nederland. Mijn oma die toen voor mij zorgde was te oud om nog voor mij te zorgen dus ik moest naar Nederland komen.

Eenmaal in Nederland, alles is zo anders hier.. Wat is het koud dacht ik toen op schiphol en wat is het hier netjes haha. Ik kon niet naar de basisschool want ik was net te oud daarvoor. Ik ben gelijk  aan de middelbare school begonnen in combinatie met nederlands leren. Gekke taal hoor!!! Vooral hoe je de "g" uitspreekt. Duurde niet lang kon al wat aardig nederlands lezen/schrijven.

Na middelbare school heb ik een MBO opleiding gedaan tot doktersassistente en daarna HBO verpleegkundige. Nu werk ik als doktersassistente/functielaborant bij de voetbalbond. Ik heb het reuze naar mijn zin en ik geniet elka dag.

Mijn man en ik willen graag nog een tweede kind. maar nu nog niet omdat ik na de geboorte van mijn dochter depressief werd. Galstenen die verwijderd moest worden, tijdens mijn zwangerschap had ik streptokokken infectie, na de bevalling hele hoge koorts met als gevolg weken in het ziekenhuis blijven zonder mijn kind. Het heeft mij veel energie en tijd gekost om nu eindelijk lekker in mijn vel te zitten. Kortom, wij genieten nog even dat ik nu eindelijk mezelf bent. Tijd zal het leren...

Dit was het denk ik....

10 jaar geleden

Hi, ja dank je wel. Weet je wat het is. Ik ben gelukkig met behulp van een psychiater en een pscholoog helemaal beter. gebruik geen medicatie of iets dergelijke maar toch, Ik ben gewoon bang dat ik straks weer ziek word, het is heel gek. Ben wel blij dat jij weet hoe ik me voel. Ik wil gewoon niet meer depressief worden.

10 jaar geleden

welkom..!! je hebt al aardig wat meegemaakt zeg..!! ik geef je geen ongelijk dat je nu eerst eens lekker gaat genieten je merkt vanzelf als aan een tweede durft te beginnen.ik heb zelf een postnatale depressie gehad na de geboorte van de oudste en was onwijs bang dat het na de tweede zwangerschap terugkwam gelukkig was dit niet zo en ook de zwangerschappen erna gelukkig niet.

10 jaar geleden

Dank je wel :-)

10 jaar geleden

Dat klopt grammaticaal gezien ligt nederlands heel ver bij engels vandaan. Je kan het meer vergelijken met het frans.