Snap
  • Mama
  • tweeling
  • boos
  • moederschap
  • zwaar
  • tot10tellen

Even tot 10 tellen... of misschien wel tot 20..

Ik word zo snel boos en daarna voel ik me schuldig..

Op social media lijkt alles altijd perfect, maar op dit moment zit ik er echt even doorheen. Zwanger zijn en moederschap lijkt op social media allemaal zo leuk en makkelijk.. Maar nu kom ik er achter dat dat echt niet altijd zo is. Zelf ben ik er ook schuldig aan dat ik voornamelijk positieve dingen en foto's post, maar nu moest ik echt even mijn ei kwijt..

Gister brak ik in tranen uit bij Rory (mijn vriend). Moederschap is écht zwaar en mijn energie en geduld is gewoon op. De boys zijn nu 2 jaar en het opvoeden gaat nu beginnen. De driftbuien als ze iets niet mogen, spullen die ze kapot maken (zoals onze mega grote nieuwe tv), elkaar slaan en dan de hele dag achter ze aan rennen om politie agent te spelen. Mede door de afgelopen lockdown is m’n lontje korter dan ooit.. 

Ik merk aan mezelf dat ik zo snel boos kan worden om de kleinste dingen en daarna voel ik me dan schuldig dat ik zo boos ben geworden. Ik gebruik nooit fysiek geweld (voor degene die dit er misschien uit halen), maar ik wordt zo boos dat ik ga schreeuwen en daarna bijna moet huilen omdat ik zo uit m'n slof schiet. Vorige week waren de kinderen al een nachtje weg, zodat we een beetje konden “opladen”, maar dat heeft niet geholpen. Dan ben ik thuis en kan ik eindelijk het huis doorwerken of mailtjes beantwoorden en rust dan ook niet lekker uit.. 

Heb dit toevallig gister ook gepost op mijn instagram. Zo veel reacties van moeders die precies dit hebben. Natuurlijk is het vervelend om te lezen dat zij met hetzelfde gevoel zitten als ik, maar toch fijn om te weten dat ik niet alleen ben. Dus ook voor jou, degene die dit leest.. Moeder zijn is zwaar, maar je kan het! Je bent niet alleen <3