Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Even tijd voor mij??

Een hobby is super leuk. Ik heb er genoeg, met aan de top toch wel mooie nagellakjes en portrettekenen.

Maar als mama zijnde, wanneer moet je je hobby dan uitoefenen? 

Portrettekenen

Ik hou van lekker creatief bezig zijn. Vanaf mijn 13e ben ik begonnen met portrettekenen. Ik heb door de jaren heen veel geoefend en mezelf geleerd wat ik nu allemaal kan. Alleen een gemiddelde portrettekening kost me 15 uur in totaal om te maken. Waar haal ik die tijd vandaan? 

Eerder ging ik zitten wanneer ik wilde. Nu moet ik bewust de momenten kiezen dat Quinn ligt te slapen. En dan ook hopen dat ze lekker blijft slapen. Je kunt het niet meer zo plannen als eerder. Wanneer ik denk dat ik wel even een uurtje heb, bedenkt Quinn dat ze na 20 minuten wel genoeg heeft geslapen. Je moet toch maar flexibel zijn als moeder... Het portrettekenen staat dus even op een heel laag pitje.

Nails nails nails

Ik hou ervan! Nagels lakken, in allerlei kleuren en creaties. Ik ben niet van de nepnagels, maar ik mag mijn eigen nagels graag opfleuren. Tenminste... mocht. Nu schiet het er gewoon echt bij in. Ik heb mijn tijd nu hardr nodig om het huis aan kant te houden, de hond uit te laten, mijn dochter te verzorgen, noem het maar op. Gelukkig hebben we de foto's nog, zullen we dan maar zeggen. 

Soms moet ik er echt even aan denken om tijd voor mezelf te nemen. Onder andere voor mijn hobby's, de dingen die ik altijd leuk vond om te doen. Je loopt jezelf nog wel eens voorbij als mama. Je moet voor iedereen zorgen, dingen regelen, het huishouden doen. Daarnaast moet je ook nog aan jezelf denken. Hoe lastig dit soms ook lijkt. Ik heb misschien nu even minder tijd voor mijn hobby's, maar ik wil ze zeker weer oppakken. Ik moet alleen nog wel even op zoek naar de juiste balans.

Hebben jullie nog bijzondere hobby's? En hoe organiseer je dat? 

9 jaar geleden

Wat een super mooie portret!!! Teken je ook misschien voor anderen...hint...hint....;-) ik vind je nagels geweldig. Mijn hobby's zijn zingen, sportieve activiteiten, manicure en pedicure. Door mijn ziekte is het op laag pitje maar moet zo snel mogelijk weer aan het werk dus zal wel moeten beginnen met klanten werven.

9 jaar geleden

Ja, alles combineren is soms niet makkelijk :) Er zijn nu gewoon even belangrijkere dingen in m'n leven. De hobby's komen wel weer. En ieder moment dat het wel kan, geniet ik er extra van.

9 jaar geleden

Wat een gaaf portret!! Mijn hobby (schilderen/tekenen) schiet er helaas ook vaak bij in. En aangezien ik nog 3 dagen werk gebruik ik de andere 2 vrije dagen voor het huishouden, wat helaas écht niet mijn hobby is!! En inderdaad net als hoe jij het doet, zodra Fenne slaapt ga ik even gauw zitten als ik nog tijd over heb!