Snap

Even teveel, stress!!

Soms.. soms weet je het gewoon even niet meer. Dan komen alle emoties eruit.. maar je wilt die lieve vrolijke mama zijn.

waar begin ik... het is soms gewoon allemaal oneerlijk. Momenteel zit ik op het randje van een burn out. Heb een leuke job, waar ik echt mijn ei in kwijt kan. Maar de eisen erom heen hebben het ernaar gemaakt dat ik een paniek aanval heb gekregen en met de ambulance ben opgehaald omdat ik me zo slecht voelde. Ik werk officieel 24uur p.w. maar eigenlijk zijn het veel meer uren. Dus vanaf toen moest ik een stap terug. Mijn werk werkt niet mee en willen het liefst dat ik weer werk zoals ik het van te voren deed. Ik heb 2 lieve meiden en een partner die een eigen zaak heeft en van maandag tot zaterdag met werk bezig is. Dus ook de zorg van de meiden komt volledig op mij neer. Wat ik heerlijk vind. Ben op dat gebied een echte moederkloek. Maar momenteel is het allemaal toch te veel. Ik schiet veel te snel uit mijn slof. Is mijn lontje veel te kort en dit wil ik niet. Dus weer boos op mezelf. Wat niet werkt. Ben al dagen emotioneel. Wil die mama zijn die ik graag wil zijn. Wil weer gewoon die paar uren werken. Maar aan de andere kant weet ik dat het niet meer gaat werken. Ik loop vast. Moet nog een gesprek met mijn werk aangaan. Dat de klachten werk gerelateerd zijn. Maar ik durf niet. Bang voor de reactie. Vorig jaar is een collega gestopt ivm burn out en ook door werk. Hiervoor ben ik gekomen. Maar ja het is  niet volledig werk maar de eisen erom heen. Voor mij niet meer haalbaar. Pfffff 

Wordt vervolgd.

7 jaar geleden

It's always a pleasure to hear from someone with extespire.

7 jaar geleden

Heb je al een gesprek gehad met de arbo arts? Misschien helpt dat een beetje. Ik weet niet of je lid bent van een vakbond maar dan sta je een stuk sterker dan als je dat niet bent. Zeker als ze het op je werk weten. Ik weet niet wat er allemaal naast je werk aan werk gerelateerde dingen zijn of dat het juist de combinatie moeder, eigen zaak en jouw werk voor de problemen zorgen. Ik ben thuisblijfmoeder en dat is ook niet altijd makkelijk. Om een echte tip te geven is lastig omdat ik dus geen ervaring heb in de situatie zoals je beschrijft. Ik vindt het wel veel zeggend dat degene die voor jou deze functie had ook weg ging met burn-out klachten. Ik weet ook niet of je voor dit soort situaties met het UWV contact kan opnemen want burn-out is ziek zijn. Dat wil je denk ik voorkomen. Neem ook niet zomaar ontslag want dit is immers werk gerelateerd. Probeer het wel te voorkomen door je rust te nemen en te kijken wat je kunt veranderen in je werk. Ga het gesprek aan met je werkgever. Het is ook duur voor hun als er telkens iemand de ziektewet in schiet en probeer dat juist in jouw voordeel te gebruiken om te zien of ze dingen willen veranderen. Heel veel succes met de dingen die je gaat ondernemen.

7 jaar geleden

Lieve Dammie, wat herken ik toch veel in jouw verhaal. En jij hebt nog zelfs de zorg van twe kinderen op je. Ik snap helemaal de angst die je voelt. Ik had/heb t ook. Je ziekmelden met een burn out voelt als falen, in de steek laten. En zeker als je werk je daarin niet steunt. Durf toch die stap te nemen en het gesprek aan te gaan. Neem sowieso iemand mee. Je man, vriendin, moeder of vader. Ik heb dat ook gedaan en doe het nog steeds met gesprekken. Je kunt dit. Het gaat nu om jou en je gezondheid. Sterkte!