Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

even geen mama zijn..

pampers,snottebellen,babybrabbels. 24 uur per dag moeder.

met 2 kleine kinderen bestaat het leven als thuisblijfmoeder uit het maken van eten het verschonen ,troosten,leren,voorlezen , spelen , badderen enz.

het lijkt zo langzaam aan wel gewoon een fulltime baan, ik vraag me soms echt af waar moeders de tijd vandaan halen voor even zichzelf te zijn.

Mijn dag ziet er gemiddeld zo uit

*8.00 opstaan, pampers verschonen en aankleden.

*8.15ontbijt en bv voor de jongste. 9.00 wasjes aan ,poetsen opruimen 10.30 jongste fruit en slapen oudste fruit en samen nog even spelen 12.00 oudste boterham en naar bed en jongste even bv geven . 12.45 poetsen,dweilen. 14.00 oudste uit bed en naar de winkel voor boodschappen avondeten 15.00 tussendoortje kinderen en jongste weer naar bed. 15.30 volgende was wegwerken en oudste vermaken. 17.00 beginnen met avondeten 17.30 jongste uit bed 18.00 avondeten met zijn alle 19.00 jongste en oudste douche, tandenpoetsen en voorlezen. 20.00 liggen ze beide in bed en dan is het op naar de volgende dag

Want na een dag vol met peuter en babybrabbel en het zorgen voor ben ik kort gezegd echt uitgeput. Maar dan komt het ik ben ook gewoon nog een vrouw ,ook mezelf. Waar halen jullie de tijd en energie voor sociale contacten en "mij" tijd vandaan?

Ik kom gewoon letterlijk tijd handen en energie tekort om daar nog aan te denken. En dan heb ik een dag dat ik echt de mijtijd heb , en denk ik nog aan de kleintjes.

Moeder zijn is niet altijd makkelijk, maar gewoon vrouw nog minder.

10 jaar geleden

Dames wat vroeg! Wat een luxe heb ik dan zeg! Als ik moet werken ga ik er om 7 uur uit en dan ligt Quin nog lekker door te slapen tot half 8. Als mijn vriend gaat varen dan gaan we er om half 5 uit om samen even te "ontbijten" (gelukkig maar 1x in de 4 weken). Quin wordt hier wel van wakker maar kruipt nadat papa weg is gegaan ook gerust nog even naast me om verder te slapen.

10 jaar geleden

Ik werk 24 uur per week. Op de andere 2 dagen doe ik snel het huishouden en verder leuke dingen met de kleine meid. meestal doen mijn vriend en ik 1 avond in de week samen even de was opruimen en strijken. Weekends wassen en nog even huishouden. En als ik een x geen zin heb doe ik het een dag niet. Ga niet elke dag schoonmaken! Eens in de zoveel tijd gaat onze dochter (2,5) 1 of 2 nachtjes naar oma toe en hgaan we samen iets leuks doen. Laatste x zijn we samen een weekendje weg geweest naar Eindhoven. Als je die ruimte hebt met oppas is het heerlijk om dat even te doen. En kun je ook even geen mama zijn ;-)

10 jaar geleden

Ja, ik vind het zwaar, mag ik dat ook uiten? ja er zijn ook werkende moeders. Die dat er ook bij moeten doen. Maar ieder zijn eigen situatie. Of heeft iedereen hier ppd? en ligt iedereen in scheiding? Zodat ze er alleen voor staat zonder het aan te zien komen? Het thuiszitten is geen keus! Dus geef daar aub geen oordeel over zonder te weten of het zo is.

10 jaar geleden

Zo heb ik ook ja vind heerlijk om zo vrij te zijn. Lekker gaan staan waar we willen baby slaapts straks weer overal in bed gelijk laten wennen dan gaat best.