Snap
  • Mama
  • consultatiebureau
  • jeugdzorg
  • Trauma
  • Kinderpsycholoog
  • rechtzaak

Even een update

jeugdzorg & de rest.

Haii lieve mama's

Het is alweer even geleden dat ik wat geschreven heb hier... 

Allereerst ; Gelukkig nieuwjaar & voor iedereen de beste wensen. Hopelijk wordt dit jaar voor iedereen weer 'normaal'. Ik ben er wel weer aan toe.. haha

Maar, waarom was het zo stil vanaf mijn kant? Heel eerlijk... Ik zat er even doorheen en tegelijkertijd was ik ontzettend druk. De afgelopen 2 weken was het me allemaal even teveel.  Dat komt niet alleen door jeugdzorg en al die ellende, maar ook omdat het gewoon op mijn werk niet helemaal lekker liep. Doordat het op mijn werk niet lekker liep & ik met moeite alles rond kon krijgen met een gastouder, besefte ik me nog even extra dat dit niet het leven is wat ik wil. Dat is natuurlijk ook de reden dat ik, een aantal maanden geleden, begonnen ben met mijn eigen online bedrijf/netwerkmarketing. Ik heb dus nog even extra hard gewerkt aan mijn bedrijf zodat ik zeker weet dat ik over een paar maanden gewoon kan stoppen met werken. Geen gedoe meer met gastouders, oppas en al die ellende, maar gewoon zelf mijn leven indelen & bepalen. Het is echt ideaal en ik raad deze manier van werken echt aan iedereen aan.

Maargoed, dan nog even over de ellende met jeugdzorg. Er is nog geen verbetering....de 'relatie' tussen mij en de voogd is nog slechter geworden. Er is zelfs een schriftelijke aanwijzing onderweg...

Even in het kort ; Ik heb contact gehad met het consultatiebureau en de gedragsdeskundige omdat Blossom de laatste weken echt heel gefrustreerd en agressief kan zijn. Ik weet dat frustratie voor deze leeftijd vrij normaal is, maar ik vond haar gedrag toch even iets anders dus dit heb ik met het consultatiebureau besproken. Al gauw ging het over het videobellen met haar vader en het kan dus zomaar zijn dat Blossom een trauma heeft richting/van haar vader en dat haar gedrag voortkomt uit het videobellen (1 x in de 14 dagen). Omdat de kans heel groot is dat dat het geval is, heb ik de voogd aangegeven even tijdelijk het videobellen stop te willen zetten totdat er meer duidelijkheid is.

Maar misschien kan je het al raden...? De voogd had er totaal geen boodschap aan, ze reageerde er zelfs nauwelijks op, behalve dat ik een sneer kreeg 'ik had het haar moeten laten weten als ik zorgen heb omtrent Blossom'. Verder zei ze er niks over en ze eiste dat er een video bel moment ingepland zou worden. Ik heb dus best wel een beetje ruzie gehad met haar, ik heb haar namelijk na elk video bel moment laten weten dat ik het niet goed vind gaan, dat ik Blossom haar gedrag niet oke vind tijdens en na het videobellen. In mijn ogen heb ik haar dus constant mijn zorgen verteld...?

Omdat ik dus weigerde om een video bel moment te plannen totdat er duidelijkheid is of Blossom daadwerkelijk een trauma heeft,  begon de voogd te dreigen met een schriftelijke aanwijzing. Inmiddels zijn we een week verder, maar heb ik nog niks ontvangen. Als ze hem wel echt heeft verstuurd, dan gaan we namelijk met die schriftelijke aanwijzing naar de rechter.

Voor nu richt ik me vooral op Blossom en aankomende week gaan we overleggen met de gedragsdeskundige wat het plan van aanpak wordt en of we gelijk doorgestuurd gaan worden naar een kinderpyscholoog.

Terwijl ik dit typ wordt ik dus best weer boos, zowel ik als het consultatiebureau uiten hun zorgen omtrent het videobellen met vader en ondanks dat, heeft de voogd er compleet lak aan, luistert ze er niet eens naar en heeft ze enkel maar over de belang/recht van vader...

wordt vervolgt...

3 jaar geleden

Dat niet luisteren van de gezinsvoogd en de rechten van vader voorop stellen op het belang en welzijn van het kind zijn helaas enorm herkenbaar. Het dreigen met schriftelijke aanwijzingen ook. Tot vader eindelijk uit het gezag werd gezet en de onderzoeken waar hij al jaren toestemming voor weigerde (en om die reden de gezinsvoogd ook) plaatsvonden en er zwart op wit kwam te staan dat de handelswijze van zowel vader als jeugdbescherming niet alleen traumatiserend maar ook beschadigend en het een ontwikkelingsachterstand veroorzaakt heeft (wat juist voorkomen moest worden want daar waren ze voor ingeschakeld) hebben gewerkt en ze de signalen daarvoor consequent naast zich hadden neergelegd. Wil je heel veel succes wensen.

3 jaar geleden

De beste wensen en een dikke knuffel meteen! Waarom luistert men niet een keer en drama men hun eigen dingen door! En waarom...? 😨 sluit me aan bij MamavanAvanD

3 jaar geleden

Heb je al contact gezocht met de gedragswetenschapper van de jeugdbescherming? Dat zou ik echt doen, sommige gezinsvoogden varen nl iets teveel hun eigen route. Wellicht dat de gedragswetenschapper de zorgen van jou en het CB en die gedragsdeskundige wel wil aanhoren. Of je vraagt het CB/gedragsdeskundige contact op te nemen met de gedragswetenschapper.