Snap
  • Mama
  • zwangerschap
  • kinderen
  • ziekenhuis
  • ervaringen
  • helpelkaar

Ervaringen met het ziekenhuis

De start van je gezinnetje lijkt op voorhand zo rooskleurig, maar wat kan er nu echt bij komen kijken?

Blogs schrijven

Ik heb al veel ervaringen gedeeld in mijn blogs. Deels zijn mijn verhalen ook een verwerking voor mezelf. Maar ik schrijf ook blogs om andere ouders te helpen. Door mijn ervaringen te delen, hoop ik altijd dat er wat behulpzame tips tussen zitten, of dat een stukje herkenning troost bied. 

Het ziekenhuis

Bij sommige ouders een ver van je bed show, voor anderen is het de realiteit. Ziekenhuisbezoekjes blijven je in aanloop naar kinderen, of tijdens het ouderschap, vaak niet bespaard. 

Zo kun je in aanloop naar een gezinnetje al te maken krijgen met het ziekenhuis, wanneer zwanger raken niet vanzelfsprekend is. Maar ook in de zwangerschap zelf, en daarna, kan het voorkomen dat je ermee te maken krijgt.

Ik wil graag een blog gaan opstellen hierover. Om ouders met verschillende hulpvragen te helpen.

Want wat komt er op je af als je met een kindje naar het ziekenhuis moet. Waar kan je rekening mee houden? Wat zijn struikelblokken, en van welke ervaringen kun je leren? 

Vanuit het ziekenhuis krijg je vaak wel praktische informatie mee. Heel handig natuurlijk! Maar niet alles gaat altijd volgens het boekje. Veel is ook afhankelijk van de arts, van jouzelf als ouder, maar ook van je kind.

Ik wil mijn ervaringen en tips hierover delen, maar deze zijn geheel eenzijdig natuurlijk.

Ervaringen gezocht

Om meer diversiteit te geven aan dit artikel/deze blog (hoe wil je het noemen) ben ik op zoek naar ouders die hun ervaringen willen delen.

Liep jij voor of tijdens de zwangerschap in het ziekenhuis bij de gynaecoloog? Is jouw kindje opgenomen geweest op een reguliere afdeling, of zelfs een medium of intensive care? Is jouw kindje wel eens geopereerd, of heeft het buisjes gehad? Is er tijdens de zwangerschap een afwijking ontdekt, die ook na de zwangerschap opgevolgd moest worden? Ben jij wel eens met je kindje op de spoedeisende hulp geweest?

Zijn er dingen waar je zelf tegenaan liep? Of heb je tips gehad waar je heel veel aan bleek te hebben? Of heb je die ervaringen nog niet, maar heb jij zelf prangende vragen over je aanstaand ziekenhuis bezoek waar je graag een antwoord op krijgt?

Als je me wilt helpen met het schrijven van een uitgebreid verhaal, vol ervaringen, tips en meer, dan hoor ik graag van je!!

Je mag een mail sturen naar contact@mamaopgevoel.nl of stuur me een DM via instagram @mama.op.gevoel