Snap
  • Mama
  • kids
  • eropuit
  • Boswandeling

Eropuit met kids..

Als het net iets anders gaat.

Zaterdag zijn we met de kids gaan wandelen; zoon van 12, dochter van 2 maanden. Eropuit gaan met kinderen is makkelijk te doen als je goed voorbereidt bent. Dacht ik..

Ik had het helemaal uitgevogeld in mijn hoofd. We zouden om uiterlijk 13:00 uit huis gaan. Route had ik opgezocht, we zouden de blauwe route nemen, zo’n 7 km. Beetje lang.. maar goed. Ik wilde per se over de Amerongse berg, hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Het is 40 min rijden van ons huis daarnaartoe, dus dat zou ook helemaal goed komen met de voeding van de kleine meid. We zouden dan lekker in het winter zonnetje op een bankje zitten; wij aan de koek, kleine meid aan de fles. Ik zei nog tegen mijn man: “regenhoes hoeft niet mee, het gaat toch niet regenen. En een extra deken ook niet trouwens, want ze heeft haar berenpak aan dus 1 dekentje zal wel voldoende zijn”.

Zo had ik het dus in mijn hoofd. En het ging als volgende..

We reden uiteindelijk om 13:45 weg. De kleine meid zag haar autostoeltje en moest natuurlijk weer poepen. Autostoel in de auto vastzetten ging natuurlijk ook niet zo soepel. Aangekomen bij de bos dacht ik “Ja”, nu kunnen we ontspannend gaan wandelen. Nopes! Begon de kleine meid te huilen. Bleek dat het opeens alweer etenstijd was voor haar. Staan we dan daar, inclusief krijsende kind in een stiltegebied in de bos een flesje te maken. Na het flesje dacht ik “ok, NU kunnen we wel lekker gaan wandelen”. We hebben gewandeld.. maar niet lekker. Het was meer een bootcamp! 

Heuvel op, kinderwagen duwende terwijl we modder en takken proberen te ontwijken. Maar, we hadden de top gehaald! Op de terugweg zag ik in de verte een regenboog tussen de bomen. Wat mooi dacht ik. Maar uhm.. in het woord regenboog zit het woordje REGEN. Dus ja.. het begon toen te regenen. Daar liepen we dus, in de regen zonder regenhoes. Want die moest mijn man van mij thuis laten want het zou niet gaan regenen. Ik heb de kinderwagen toen maar bedekt met een dekentje. Enigste dekentje die we mee hadden..

Eenmaal terug bij de auto stonden mijn borsten op springen! Dus ik kwam op het geniaal idee om de baby, die trouwens ver ergens in dromenland was, even te laten drinken. GEEN SUCCES! Met een winterjas aan, in de auto, een slapende baby aan explosieve melkkanon te laten drinken is gewoon geen succes! En toen ik dacht dat het niet erger kon, hoorde ik het geluid waar iedere ouder bang voor is als ze ergens zijn waar ze hun kind niet kunnen verschonen.

Dus.. ik heb mijn lesje geleerd. Eropuit gaan met kinderen is makkelijk te doen als je goed voorbereidt bent. En dat was ik dus duidelijk niet. We hebben in ieder geval wel een leuke dag gehad. 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij _Mominthechaos?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.