Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Ergste nachtmerrie

Afgelopen dinsdag maakte ik me druk om allerlei dingen...een kras op mn auto, drukte onderweg, juist geen drukte op m''n werk...Aan het einde van de dag voelde ik me even een aansteller...

Wellicht hebben jullie het in de krant gelezen: in Delft is een meisje onwel geworden tijdens de zwemles en 2 dagen later helaas bezweken aan haar (voorheen niet bekende) hartafwijking.

Op het moment dat dit gebeurde was ik aanwezig in dat zwembad. Ik ging mijn kinderen ophalen van de BSO, die in hetzelfde gebouw zit. Ineens hoorden we (de 2 leidsters en ik) een hoop tumult en toen we door het raam richting het zwembad keken, zagen we dat er iemand gereanimeerd werd. Een vreselijk naar gezicht, zeker omdat het ""werk-oppervlak""  erg klein was, en ons vermoeden was dat het slachtoffer een kind betrof.

Ik keek naar mijn kinderen die met de andere kinderen op de opvang aan het tafelvoetballen waren en niks meekregen wat er achter de deur gebeurde. En op dat moment voelde ik iets, wat alleen een ouder kan voelen. Het intense verdrietige en angstige gevoel. Hoe moeten de ouders zich voelen... Al het andere wat 10 minuten ervoor nog heel belangrijk leek, sloeg nergens meer op.

De kinderen kregen door dat er iets aan de hand was toen de heli vlak voor het raam landde. De jongste was vooral daarvan onder de indruk en vertelde tegen iedereen dat er een ambulance-vliegtuig geland was bij de opvang. De oudste had een beetje pijn in zn buik omdat hij het zo zielig vond. Dat is het verschil tussen een 4jarige en een 8jarige.

Uiteindelijk gaan we allemaal weer door met ons leven. Maar voor dit gezin wat nu hun dochter en zusje moet missen zal het leven nooit meer hetzelfde zijn. En ook al ken ik die mensen helemaal niet, ik voel me ze mee.

10 jaar geleden

Verschrikkelijk, zo zijn hier in de buurt 2 meisjes van 10 jaar onder een auto gekomen 3 jaar geleden. Ook een verschrikkelijk drama was dat. Die meisjes zaten bij mijn dochter op school. Als het kinderen betreft kan ik er niet zo heel goed tegen, het maakt dat je idd ontzettend dankbaar bent dat je kinderen gezond zijn en nog bij je hebt. Veel sterkte voor familie en voor jou want zoiets zien gebeuren hakt er ook wel in!

10 jaar geleden

Afschuwelijk.... Ik vermijd die berichten in de pers altijd. Hoe laf het ook is, ik krijg er anders echt nachtmerries van. Verschrikkelijk. En wat plaatst dat andere dingen dan inderdaad in perspectief. Van die momenten dat je enorm dankbaar bent voor wat je hebt.

10 jaar geleden

ojee wat erg zeg, voor familie vrienden en alle betrokkenen veel sterkte. Idd je ergste nachtmerrie

10 jaar geleden

dat was ook erg akelig ja, en heel kwalijk omdat het menselijke fouten betreft.