Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Erg onzeker....

Lieve moeders , 8 maanden geleden ben ik bevallen van mijn dochter. Eind oktober een maand na de bevalling heb ik mijn eerste menstruatie gehad. Daarna direct aan de minipil gegaan. 11 januari gestopt met de pil, maar sinds dien geen menstuatie meer. Wie herkent dit?? Ben zo onzeker op dit moment!!

10 jaar geleden

Ik heb na mijn bevalling voor een langere tijd de minipil geslikt, omdat ik BV gaf. Toen ik na 8 maand stopte met BV geven, ben ik ook over gestapt op de 'normale'pil. Ik werd na het stoppen met de minipil vrij snel ongesteld. Ik ben toen begonnen met de 'normale' pil. Het probleem wat ik heb dat ik nu ELKE 2 weken ongesteld word. Geen idee hoe dit kan. Ik kan me voorstellen dat door jouw BV en de minipil jouw menstruatie ook enigzins verstoord is. De huisarts heeft wel gelijk, afwachten.. het kan weken duren voor dat je ongesteld word. Als een test negatief is lijkt het mij niet iets om zorgen om te maken. Maar net wat je zegt, het is niet fijn. Je wil gewoon ongesteld worden omdat dat normaal is! Bel gewoon je HA weer!! Kan jou het schelen, had die man/vrouw geen huisarts moeten worden. Sterkte!!

10 jaar geleden

Bedankt voor de reactie's. @ Nahsuusje, ik heb de pil net aan 2 maanden geslikt. Ben gestopt omdat ik het toch niet prettig vond om de pil te slikken en borstvoeding te geven. Het voelde voor mezelf niet goed. Ik heb ook meerdere malen de huisarts gebeld om te vragen hoe of wat. Het enige wat ik te horen krijg is dat ik het moet afwachten, want ik geef borstvoeding en dat kan de menstruatie tegen houden (was ik inderdaad ook al van op de hoogte, maar heb al een menstruatie gehad). Ik heb zelfs contact opgenomen met het ziekenhuis afdeling gyneacologie, maar de "assistente" vertelde me hetzelfde. Ook heb ik al een test uit de kast. Die gaf echter negatief aan. Maar dan spreek ik wel over 2 maanden geleden. Ik durf op de 1 of andere manier geen contact meer op te nemen omdat ik echt het idee heb dat ik te veel ben en ze me dan maar afschepen met het is de borstvoeding! Daarom ben ik ook zo onzeker. Super bedankt voor de tips...ik ga gewoon weer de moed bij elkaar zamelen om de huisarts te bellen.

10 jaar geleden

test kopen zo of zo en als je bedoel onzekere tijden die heb ik soms ook zit zelf niet aan pil

10 jaar geleden

geen ervaring mee maar als je twijfelt kan je toch het beste even een test doen? er zit genoeg tijd tussen om positief of negatief te zijn. En als je een negatieve test hebt zou ik wel even naar de huisarts gaan of er in ieder geval even een belletje aan wagen. Dan hoef je niet meer ongerust te zijn ;-)