Snap

Er zit iets in uw eierstokken wat daar niet hoort!

Deel 2

Jullie moesten even wachten op het verhaal maar lees snel verder voor deel 2...

Eindelijk had ik dan de afspraak staan bij de gynaecoloog, tijdens deze afspraak vertelde de gynaecoloog dat wat ze zagen op de echo's, MRI en CT-scan twee dermoid cysten waren.

In ieder eierstok had ik één dermoid cysten. Een dermoidcyste is een holte met een stevige rand gevuld met huid, haar, talg, vet en nagelresten als gevolg van een aanlegfoutje van het lichaam. Deze had ik waarschijnlijk al vanaf jongs af aan.

De dermoid cystes waren van verschillende grote, een was 5 bij 4cm en die andere 3 bij 2cm. De gynaecoloog gaf aan dat als ik er geen last van heb, deze niet verwijderd hoeven te worden. Ik moest wel ieder half jaar op controle komen om ze via een (inwendige) echo te controleren.

Na een jaar kreeg ik regelmatig buikpijn aanvallen, voelde ik een knobbel op mijn buik die ik heen en weer kon bewegen. Ik maakte een afspraak bij de gynaecoloog begin januari 2017 en ze waren GEGROEID!! WTF?

Hou dan? Want de gynaecoloog vertelde dat het niet kwaadaardig was en dus eigenlijk niet kunnen groeien. Dit MOET uit mijn lijf, en wel NU!!

Er is natuurlijk wel een wachtlijst, dus de ovaria cysten OK werd gepland op 28 februari 2017 om 07.30u in de ochtend. Na de operatie vertelde de gynaecoloog dat de rechter dermoidcysten 10 bij 9cm was. Woww!

Ik moest zes weken revalideren (ik ben geopereerd via een bikini buik snede, zelfde als een keizersnede). Ik logeerde drie weken bij mijn ouders omdat ik zelf twee trappen omhoog moest en heel veel pijn had.

Nu op de dag van vandaag word ik er elke dag aan herinnert door mijn litteken aan mijn eerste operatie/ziekenhuis opname en hoeveel geluk ik heb dat ik zwanger kon worden en dat er nu zo'n mooi mannetje boven ligt te slapen!

Ik moet nog wel één keer per jaar op na controle en als ik iets geks voel mag ik altijd eerder komen! 

Snap