Snap
  • Mama

Er was eens.. een gezin met 4 kids in de wsnp

Je ziet het steeds meer, mensen die in de schulden komen.. zo ook Ik! Ik vertel je mijn verhaal. Mijn emoties, mijn strijd maar vooral, ..

het begon allemaal 4 jaar geleden.

De belastingdienst trok mij uit de lijst om zomaar te beslissen dat ik nooit recht zou hebben gehad op kinderopvangtoeslag. Toen die tijd had ik nog 2 kids die 4 hele dagen naar de opvang gingen, al ruim een jaar. Mijn vriend en ik waren even uit elkaar. kids werden goed verzorgd. Tot ik mijn oudste opgaf voor de bso. Netjes wijzigde ik de uren en alles ging verder goed. Tot 4 jaar geleden dus. Volgens de belasting had ik geen recht op kinderopvangtoeslag en werd ik beschuldigd van fraude. Per direct werden alle andere toeslagen stop gezet om zo de gekregen kinderopvangtoeslag terug te betalen. Nu weet iedereen wel zo'n beetje wat de kosten van de kinderopvang zijn, dus er rolde een bedrag uit van ruim een halve ton. Ja holy shit. Ik krijg t er weer warm van als ik er aan denk. Een dik exploot lag in de bus om te vermelden wanneer ze kwamen om spullen in beslag te komen nemen. Met dat en met alle papieren ben ik met gierende banden naar het kantoor van de belasting gereden. Alles had ik zwart op wit staan. De rekeningen van kinderopvang de contracten, betalingsbewijzen echt alles. En daar sta je dan, gedreven om dit op te lossen maar toch trillend op je benen en rood doorlopen ogen van t huilen omdat je het allemaal niet meer weet. Toch kon ik rustig en duidelijk maar wel in korte zin uitleggen bij de balie wat ik kwam doen. Mevrouw u moet hiervoor een afspraak maken omdat u een exploot heb. Ok dan maken we die toch. Afspraak werd gemaakt en in dit geval is het, tijd is geld. Maar kon pas na 3 weken terecht. Daar ging ik weer met alle papieren, alle bewijzen alles. Daar zat ik dan in een kleine ruimte Waar werd gezegd, nou mevrouw u moet kopieën opsturen dan ga ik hiermee aan de slag, want dit kan natuurlijk niet. Ondertussen begonnen rekeningen zich op te stapelen en vulde het ene gat met het andere. Met een lichte opluchting verliet ik het gebouw en was trots op mezelf dat ik zo goed bezig was om dit allemaal op te gaan lossen. De week erna belde ik de beste man op om te vragen hoe of wat. Hij was er nog mee bezig werd mij vermeld.  Weken gingen voorbij en telkens weer nam ik contact met ze op. Ik kreeg steeds hetzelfde te horen. Er gebeurde niets. Ik moest rond komen van 600 euro terwijl mijn huur alleen al 582 euro was. Dus de huur werd niet meer betaald. Tv en mobiel werden afgesloten. En dan komen ze hoor, ik herken ze meteen, de deurwaarders met een aktetas van echt glimmend leer. Een bedrag wat eerst 20 euro was word ineens 100, want tja de beste man in zn mooie dure pak, rijdend in de nieuwste auto, moeten ook worden betaald.

Het ging maar door en wist me geen raad meer. De brievenbus zat overvol tot ergernis aan toe van de post bezorger. Ik ben mn sleutel kwijt zei ik dan. 

Mn mobiel ging af, ja ik had maar een prepaid kaartje gehaald, de woningbouw. Wanneer de huur werd betaald. Ik maakte er maar een mooi verhaal van en beloofde het over te maken zodra de kinderbijslag werd uitbetaald. Hiermee gingen ze akkoord en was weer even van ze af. Maar Ja, je 2 kinderen groeien en hebben toch weer wat nodig. Dus nee de huur werd niet betaald. Dus ja weer ging die telefoon. Ik durfde niet meer op te nemen totdat ik een brief binnen kreeg eruit te worden gezet. Bellen kon ik niet want kon geen beltegoed halen. Dus nam ik maar op toen ik weer door de woningbouw gebeld werd. Huilend heb ik mijn verhaal gedaan, niet meer wetende wat ik nou moest doen. Deze vrouw, zij is mijn held. Want alleen zij was bereid mij verder te helpen en liet mij weten waar ik heen moest en wat ik precies moest doen. Na al die maanden depressief te zijn geweest, het allemaal niet meer zag zitten maar mn kids voor alles trok is het toch deels weer goed gekomen.

Wil je weten hoe? Dat lees je in mn volgende blog

6 jaar geleden

Onbegrijpelijk vind ik het hoe het er bij de belastingdienst aan toe gaat. Bij mij ging het gelukkig niet om zo'n gigantisch bedrag maar het is het principe. Ik ook naar de belasting toe met mn papieren. Alles doorgegeven en gewijzigd. Gevraagd, klopt het zo? is alles aangepast? moet ik nog iets doen? Nee mevrouw alles is prima in orde en ik kreeg zelfs een afschrift mee dat alles geregeld was. Nou toen werd dus idd alles stop gezet, geen brief telefoontje niks. Ik bellen... Mevrouw uit gegevens blijkt dat er wijzigingen hebben plaatsgevonden en u heeft niets doorgegeven. ??? Ik ben bij u geweest en heb hier een afschrift dat ik alles doorgegeven heb en alles aangepast is. Tja dan heeft hier iemand een fout gemaakt dus u krijgt nu 4 mnd niets. euh dus jullie doen niet wat jullie moeten doen en ik heb nu een groot probleem? Als het dan al zo is, is er dan niet een regeling te treffen? Nee mevrouw helaas, zo werkt dat niet. Nou daar zit je dan mooi mee, je doet je best om alles goed te doen en daar schiet je dan helemaal niks mee op. En dat was al de 2e x. 1e x UWV een fout gemaakt met een of andere heffing of ik dat ff wilde betalen. Met pijn en moeite een regeling kunnen treffen omdat iemand anders een fout maakt waarvan ik niks had kunnen weten maar wel het gevolg van in mn maag gesplitst krijg. Ik vind dat als ze zoveel fouten maken ze ook iets coulanter en sneller mogen zijn als er met goede bedoelingen een oplossing gezocht wordt.

6 jaar geleden

Ik ben benieuwd naar het vervolg ;) Hoop dat je je nu geen zorgen meer hoeft te maken

6 jaar geleden

hoi, wat een herkenbaar verhaal en ook 4 jaar geleden begonnen met de belastingdienst om de kinderopvangtoeslag. het hele jaar gewerkt voor de uitkering, geen recht op tegemoetkoming dat jaar omdat de belastingdienst het allemaal vergoedde, maar mijn kans op een vaste baan verschoten nadat ik het nieuws kreeg dat ik per direct moest stoppen omdat de belastingdienst geen opvangtoeslag meer wou uitkeren, dat jaar nam mijn toenmalige baas voor het laatst nog vast personeel aan.. het gastouderbureau wat ik toen had en de boel regelde is nu dus mooi failliet en ik kan niets meer aantonen omdat alles bij de curator ligt. Ik heb 3 kids en leef nu van 50 euro... mijn schuld is opgelopen naar dik 60.000 euro en ik heb het idee dat ik hier nooit meer uit ga komen ondanks mijn bewind... volgens mij heeft de belastingdienst dat jaar best wat fouten gemaakt!!!! naast ons namelijk nog veel meer die van dat jaar onterecht moeten terugbetalen

6 jaar geleden

Wow.. niet normaal gewoon. Wij hebben ook altijd problemen met de belastingdienst,ivm met buitenlandse partner, meerdere keren immigratie en emigratie etc. en wij kregen onterechte rekeningen. Ik heb uiteindelijk niet betaald, en we hebben lang geprocedeerd, maar we krijgen uiteindelijk gelijk! Wat bleek? De belastingdienst was ons juist duizenden euro's schuldig! .. Maar tis wel rot om in de spanning te zitten, wetende dat het jou fout niet is maar dat er niemand luisterd.... Jou verhaal is echt ZOVEEL erger!.. Ik had al geen hoge pet op van de belastingdienst, maar dit heb ik nog nooit gehoord.