Snap

En ze leefden nog lang en gelukkig

Lekker een avondje boek lezen. Als Netflix verslaafde doe ik dat veel te weinig.

Maar vanavond zat ik lekker op de bank in mijn onsie met een kopje thee, een paar pepernoten (ik ben aan de lijn en heb er vanmiddag een boterham minder om gegeten ;)) en een boek. En echt, wat is dat heerlijk. Ik had m'n telefoon op stil gezet zodat ik niet afgeleid werd.

Gisterochtend keek ik de laatste aflevering van Downton Abbey op Netflix. Daarna val ik altijd in zo'n gat. Ik wil iets kijken maar niks is leuk omdat ik eigenlijk gewoon wil dat de serie verder gaat. Dus toen ben ik maar het huishouden gaan doen en 's middags met zoonlief naar de kringloopwinkel gegaan. Ik vind daar nooit wat, want eigenlijk vind ik alles te oud of te vies. Behalve uit de boekenhoek, daar wil ik nog wel eens wat meenemen. Twee kartonnen boekjes voor de kleine en drie romannetjes voor mezelf. 4,75 alstublieft. 

Van die heerlijke weglees romannetjes van Jill Mansell had ik meegenomen. Na het eerste hoofdstuk weet je al hoe het af gaat lopen en toch blijf ik lezen. De boeken komen altijd op hetzelfde neer: de man en de vrouw hebben een slechte relatie, of, als ze nog geen relatie hebben, hebben ze ruzie. Ze spreken het niet uit met elkaar, maar blijven boos. Maar toch houden ze (nog) van elkaar en dan eindelijk... in het laatste hoofdstuk... vinden ze elkaar en zijn ze weer helemaal happy. En ze leefden nog lang en gelukkig. 

Een triller of detective op zijn tijd vind ik ook leuk, maar daar moet je zo bij nadenken. Voor vanavond was dit perfect. En weet je, nu mijn boek uit is ben ik helemaal 'zen'. Terwijl ik bij een aflevering van een serie altijd méér wil weten, het liefste wil ik nóg een aflevering kijken (wat regelmatig resulteert in veel te laat naar bed gaan). En terwijl ik dan op de laptop de film of aflevering aan het kijken, zit ik op mijn telefoon op facebook, op fora en op mamaplaats. Ondertussen stuur ik ook nog af en toe een appje én heb ik altijd trek in iets. Wat een avondje ontspannen bankhangen is dat toch.

Vorig nieuwjaar was het m'n goede voornemen om elke dag een half uur te lezen uit een boek. Helaas niet lang volgehouden. Ik heb nog twee romannetjes liggen, dus ik kan nog even verder. Nu eerste even rustig facebook checken en wat appjes beantwoorden. Daarna lekker naar bed. Ik zou vaker een boek moeten lezen, maar ja, binnenkort komt het nieuwe seizoen van Downton Abbey op Netflix. En Suits. 

Zucht. 

8 jaar geleden

Lekker creatief bezig zijn is ook leuk! Al combineer ik dat vaak alsnog met Netflix en dan is het toch niet zo ontspannend als zonder! Bedankt voor de tip van de nieuwe serie. Ik probeer het nu even te laten rusten maar wie weet begin ik er binnenkort aan.

8 jaar geleden

Aah ik ben gelokt in een nieuwe Netflix serie door mijn man Jessica Jones, héél spannend en bij de eerste aflevering al verslaafd. Maar vanavond kijkt hij schaatsen dus de tv was bezet. Ik heb heerlijk zitten schilderen. Liep op niks uit, maar toch ontspannend. Volgende keer pak ik misschien weer een boek. Dat is inderdaad ook heel fijn.