Snap
  • Mama
  • #momlife
  • #mama
  • selfcare
  • #momofboys

En wie zorgt er voor mama?

“Selfcare voor mama’s” een onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt en dat is maar goed ook. Want een beetje meer zelfliefde voor mama’s kan geen kwaad toch? Maar wat is dat ongelofelijk moeilijk!

Zodra je baby geboren is begint het al met de vraag: “kan ik wat voor je doen”? En ik denk dat de meeste mama’s net als ik antwoorden met “nee joh, ontzettend lief, dank je”. Nu ben ik een versie moeder die erin gelooft dat ze de hele wereld aankan en ook nog best koppig is dus mijn eigenredzaamheid en perfectionisme zorgden ervoor dat ik na de geboorte van nummer 3 en 4 met een deksel op m’n neus te horen kreeg: “je pleegt roofbouw op je eigen lichaam”…

Ok die kwam binnen. Ik dacht eigenlijk lekker bezig te zijn, maar het probleem was juist dat continu AAN staan, ik was een soort robot. Moeders, vrouwen, hebben van nature de neiging om alleen maar te geven. Ze zorgen voor het gezin, het huishouden, partner, familie, vriendinnen, werkgever etc. etc.

Maar wie zorgt er voor jou mama?

Mijn yogalessen zijn een plek waar ik mijn batterij goed kan opladen, maar toch zorgde bovenstaande waarschuwing ervoor dat we weer eens kritisch naar ons weekschema gingen kijken en wat aanpassingen moesten doen. En stiekem weten we het diep vanbinnen allemaal heel goed, maar als moeder zijn we er toch heel goed in om onszelf op de laatste plaats te zetten. Toch is het een feit dat je niets te geven hebt als je ook niet kunt ontvangen. Dus wees kwetsbaar, durf hulp te vragen en het belangrijkst: aanvaard de hulp die je aangeboden wordt. Je zult zien dat andere mensen het fijn vinden om ook eens voor jou te zorgen.

Wees lief voor jezelf mama!

“Want to be a good Mother? Take care of yourself. Run. Cry. Go to therapy. Be alone. Take a bubble bath. Scream. Get a babysitter. Eat that cake. Quit guilt. Ride in you car with the radio blasting. Have a glass of wine. Get you nails done. Read. Whatever needs to be done, do it. You need to be OK. You got this girl.”

4 jaar geleden

🙏😘

4 jaar geleden

Zo waar!

4 jaar geleden

♥️

4 jaar geleden

Precies dit ja 🙈 heel herkenbaar! Mooi geschreven