Snap
  • Mama
  • Momlife
  • #rondreisdooreuropa
  • #files
  • #wezijnweeronderweg

En we staan weer!

Rondreis door Europa

En we staan weer! Na een goede reis zijn we aangekomen in het Zwarte Woud. Een mooi groen en bergachtig gebied. Het weer is hier heerlijk, tegen de 30 graden! Camping is erg leuk en we hebben een fijne plek met zowel zon als schaduw.

We zijn lekker naar het zwembad met speeltuin geweest en Noa was niet meer te houden haha. Ze is helemaal in haar element en voelt zich nu al thuis hier. Lekker in haar blote kont rond de tent hobbelen en ze ging alleen op pad met haar loopfiets. Het laantje uit en weer terug mocht van ons, maar ons avonturiertje ging eventjes helemaal naar de receptie toe, aan de andere kant van de camping (hij is niet zo heel groot hoor ?).

We blijven hier tot zaterdagochtend en gaan dan weer verder richting Slovenië. 

Onze tussenstop heeft trouwens één groot voordeel gehad. Je kon daar heel goedkoop wassen dus al onze vuile (hand)was is weer heerlijk schoon en droog ?. De was ophangen was het eerste wat we deden toen we aankwamen ?.

Vandaag gaan/moeten we weer door naar de volgende camping. Welke dat wordt is nog een aardig avontuur, want er zitten stiekem toch best wel veel campings al vol ?. Hadden we natuurlijk kunnen weten zo in het hoogseizoen, maar iets met 'kop in het zand'... of zullen we het houden op dat we gewoon echt het avontuur aan het opzoeken zijn ?.

We zijn twee heerlijke dagen op deze camping geweest. Eergisteren hebben we helemaal niks gedaan en lekker aan het zwembad met speeltuintje gelegen. Hier kwamen we echt tot rust van en voor het eerst deze reis voelde we die rust ook echt en genoten we vol! Hanne die genoot ook echt enorm in haar zwemband. Ondanks het koude water gaat ze met een grote lach en een hoop gegil heel het zwembad door. Noa die klappertand van de ene snelle glijbaan naar de andere en komt zich dan weer in drie handdoeken laten wikkelen. Toch een verschilletje in vetlaag denk ik ?.

Gisteren was het wat bewolkt, dus zijn we met de trein naar Nagold gegaan. We waren erg benieuwd naar de trein en het viel ons reuze mee! Een beetje de look van een hele korte metro die klonk als een vrachtwagen. Snelheid was best prima en de stoelen zaten lekker. Bij ons niet voor te stellen, maar dit traject heeft welgeteld één ? spoor. Alleen bij de stations zijn het er twee, dus daar is ook het passeerpunt van de tegemoetkomende trein. Nagold stelde niet zoveel voor, maar de treinreis was erg leuk!

Zaterdagochtend vertrekken we dus weer en wordt het even aankijken hoe ver we komen en of/waar we een camping kunnen vinden. Als we op een leuke (lees: leuk voor Noa) terecht komen, willen we daar een dag of vijf blijven staan om echt even te kunnen ontspannen. Als het niet veel voorstelt, dan blijven we waarschijnlijk een dag of twee en dan gaan we alsnog op zoek naar een leuke camping.

De meiden lagen er gisteren lekker vroeg in. Noa is zelfs met haar kleren aan naast mij en Hanne in een diepe slaap gevallen. Die arme meid staat heel de dag zo 'aan' dat ze van vermoeidheid regelmatig ergens tegenaan botst of omvalt ?.

Benieuwd hoe de reis weer gaat. Beide meiden slapen in ieder geval weer dus dat is positief. We zagen net wel dat er redelijk wat files staan dus we verwachten er wat langer over te doen maar dat mag de pret hopelijk niet drukken ?.