Snap

En nu is het mamatijd!!

Sinds een paar weken gaat ook mijn jongste dochter, 1,5 jaar oud, naar de opvang toe. Onze twee andere kids, 5,5 jaar en bijna 4 jaar, gaan daar al langer heen. Al voor haar geboorte heb ik haar aangemeld voor de babygroep en gelukkig hebben we een plaats gekregen, tijd voor mamatijd. Hier in Duitsland zijn babygroepen redelijk nieuw en er is ontzettend veel vraag naar. Voorheen bleven moeders hier 2 jaar thuis om voor de baby te zorgen, ze kregen dan 70% van het laatstverdiende salaris maandelijks uitbetaald. De laatste tijd kiezen steeds meer moeders ervoor om sneller weer aan het werk te gaan, dus zijn er meer plaatsen nodig voor kinderen tot 3 jaar.

3 weken geleden zijn we begonnen met wennen in de nieuwe groep. Ze komt daar al 1,5 jaar elke dag om de andere kinderen te brengen en halen, dus de juffen kent ze al. De eerste week ben ik steeds bij haar gebleven en bleven we ongeveer 1,5 uur. De tweede week heeft ze daar ook haar ochtendslaapje gedaan, van 9 tot 10 uur. De juf legde haar in bed en dan ging ik naar huis voor een uurtje. En in week 3 ben ik snel na het brengen al weer weg gegaan en was ik na het slaapje weer bij haar. Vandaag waren we ook weer op tijd op 'school'. Omdat het zo warm is, ging iedereen meteen buiten spelen. Dus onze kinderen konden lekker met elkaar spelen. Ze zitten elk in een andere groep, dus spelen overdag niet vaak met elkaar. Nu was ze lekker afgeleid en kon ik al na 15 minuten weg. Dus ik was heerlijk op tijd thuis. Lekker ontbijtje gemaakt met een fruitdrankje, even een momentje rust op de bank tussen de hondjes in. Daarna natuurlijk flink aan de poets en de was doen. Zeker na het weekend verdient ons huis geen schoonheidsprijs.

Ik hoor wel eens dat mama's met tranen in hun ogen de kinderen op school achter laten. Nou, ik niet hoor. Ik vind het heerlijk dat ik na 5,5 jaar kinderen thuis gehad te hebben, nu 's ochtends het huis voor mij alleen heb. Ik weet dat ze het op school heerlijk naar hun zin hebben, met hele lieve juffen.


Mamatijd!

De komende weken ga ik het hele huis van onder tot boven eens flink schoonmaken en lekker de tuin onder handen nemen. Ook liggen er nog zat klusjes te wachten. Onze computerkamer mag wel eens grondig opgeruimd worden en ik moet nog het nieuwe bed van mijn zoontje schilderen, dat hij krijgt voor zijn 4de verjaardag. Dus tot rust komen zal ik niet nu de kids niet meer thuis zijn, maar ik kan in ieder geval een beetje mijn eigen tijd indelen en achterstallige dingen wegwerken.

En als al dat poetsen en klussen gaat vervelen, ga ik misschien wel weer op zoek naar een bijbaan. Ik heb altijd als verpleegkundige gewerkt, maar met drie kinderen en een man die vaak vroeg weg is en soms laat weer thuis, wordt dat lastig. Maar daar maak ik me absoluut niet druk om. Tegen die tijd vind ik wel weer wat.